måndag, juli 26, 2010

Dimman lättat och hör syrsorna

Ikväll har jag uppenbarat att jag hör syrsorna spela sin ljuva melodi så högt att jag dånar. Det är ett tag sen jag hörde dem spela. Ja ett år sen typ.
Dimman jag känt hoppas jag nu ha lämnat. Livet känns lättare.
Det var ca 13 år sen jag satt på en gunga sist. Och jag gjorde det med dottern i famnen idag!! :) jag är extremt lycklig över den känslan! Att få plats i en gunga utan större problem! så härligt att svaja fram och tillbaka och inte känna rädsla att gungan skulle falla ner.
Sedan tog jag och övverraskade dottern med att jag klättrade upp till henne vid rutchkanan :) så paff hon blev när mamma kunde klättra *s* Kände mig vigare, lättare och snyggare ut än jag gjort på länge! Nu har jag nått flera av mina Xtravaganza mål :) 80kg, gunga, klättra, promenera,... några återstår fortfarande

Livet annars:
Kallelse till röntgen har kommit och det är 2 veckor till utsatt datum. Nå har jag gått me magen i 3 år kan jag klara ett par månader till.
Promenader får jag massor, men träningen uteblivit då jag ej fått ihop det i dags schemat.
Plockat blåbär men, är int de lite torra fortfarande? Mina amerikanska förlorade jag redan i maj..
Tomaterna växer.. ja i alla fall plantan. Några få blommor men inge frukt ännu.
Projekt plattsättning är färdig! 1 månad extra än beräknat. Fint blev det :) och nu kan stolarna stå rakt.

Ögonen faller ihop. En hel dag, fullt med skoj, upplevelser, upptäckter, socialt liv, lek, bus, kramar, pussar, djur, natur, dofter, bilar, vatten, båtar, frukt, bär, glass och damsugare.

Imorgon: inbokat Wämöparksdag med kompisen Bus, slänga skräp och kanske en tur till hästfamiljen.

PoK
/Trött mamma Sanna

måndag, juli 05, 2010

Livet går vidare

Midsommar kommit och gått. Sill o potäter med gott sällskap. Så underbart! Firades i dagarna 2. Sen barnkalas på söndagen. Busigt värre och jättetrevligt att se hur barn i olika åldrar samsas, busar, bråkar, leker och utvecklas.

Brist på något i livet känner jag. Ett fast arbete som ger bättre ekonomi och något att dagligen att göra. Jag har förvisso många projekt på gång här hemma men det är inte detsamma. Ger resultat men ingen kosing. Och de är inte konstanta göromål utan varierar hela tiden. Från pott-träning, sy upp kläder (trosor, sommarklänning, kudde, thits, laga/lappa) till plattsättning o gräsklippning. Däremellan kommer städning och bakning och ut me vovven.
Min egen tid har rubbats under dessa veckor. Knepigt.
Och en stor dos av EMS: efter mensen. Då inget känns bra, inget är bra och många saker går åt fanders. Fler saker att ta itu med innan PMS´n.
Livet: en bergodalbana. Just nu går det upp o ner lite väl fort. Hinner inte med o reflektera backarna/topparna/dalarna men.. Livet går vidare! :)
Nästa vecka börjar dotterns semester från dagis. En sak mindre att göra på dagarna (hämta/lämna dagis) Vad göra då? Nå, får utnyttja tiden till mer umgänge och försöka undvika trotsigheter. Så kämpigt att försöka dottern förstå något som kan vara farligt/dumt/smärta utan att hon ska råka illa ut. Att det är dumt att slåss är en viktig del, men när dottern inte förstår varför.. hur göra då? Har testat många knep men alla barn är inte likadana. Alla är unika!
En mammas röst i natten: ge mig styrka att orka utveckla och lära min dotter om livet
Nu natti natti

Dagens goda
Gräset är skönare när det är klippt
Dagens mentala
Månen uppe i skyn gav mig infall att jag är en del av en hel värld
Dagens roliga
Dotterns minne. Vid affären: du kan inte äta bananen förrän jag har betalat i kassan. Efter genomfört varuhämtningen och betalat vid kassan (ca 40min): Mamma, nu kan jag få bananen :D