tisdag, augusti 31, 2010

Olycka!

Sitter här och kan inte skriva ordentligt på datorn. Ett finger i paket då jag skurit mig på brödskivaren.. fy och jag svor på Engelska! undra vart det kom ifrån. Men troligen från medvetandet så att inte dottern skulle förstå vad jag sa.

Dock är hon väldigt uppmärksam och tar efter mycket av det vi andra säger. Får se om jag hör engelska ordet om några veckor.



Idag var en rätt så bra dag. Stressade lite för mycket med surdegsbrödet som blev för platt men god. Nästa gång samma recept.. uh.. just ja, har glömt skriva ner den. Nå, nästa tisdag bakdag igen då får jag hitta på något liknande.

Efter hämtning från dagis tog vi en tur i skogen igen. Denna gång en grön/vit slinga. Vi gick och snokade efter blåbär men inte mycket kvar. Efter ett märke med 4 på så vände vi tillbaka. Ca 2-300meter från bilen orkar inte Felicia gå längre. Bärande på 16kg dotter och en dragande vovve är inte bra för kroppen, men det gick. Ont får jag ha imorgon.

Väl vid bilen såg jag att grön/vit slinga betyder 6,5km. Ja ja.. ok.. undra vad 4:an betyder, 4km? isåfall har dottern orkat nästan 8km idag!!



Nå, dagen tillända. Lätt depp och nere av konstiga tankar som Poppat upp under dagen.

Int lätt att fylla år, 34, men så gott att få ett brev från sig själv med Goda ord och Välmenande råd. Synd bara att jag ännu inte lyckats känna mig sådär "glad" en hel dag.. det vore något det.

Skam den som ger sig!

Många projekt på g, däremellan söka jobb, hålla i hushållet, kontakta entreprenörer, koll på ekonomin, vårda barn, promenera med hund, vårda mig själv, fundera på framtiden och ja.. försöka få tid att bara vara. Väldigt ont om det just nu då jag vill bli av med saker innan det blir för sent på året och då får det vänta tills nästa år.

Och så måste det sociala kontakterna fungera.

Vore skönt med ett sabbatsår från jobbfronten. Pengar är vårt liv så beroende av och inte kul att pussla varje månad. Än så länge har jag lyckats men snart är vintern här igen och därmed högre elpriser, högre bensinpriser, julsaker och paket, högre priser överlag och då behöver vi mer kapital för att bara få överleva.

Ja, ett liv är ett pussel.

En bit försvinner, så blir den inte *hel* men vissa bitar kan man leva utan, andra inte.



Tänkte lägga upp lite bilder från mitt fotosession jag gjorde på min födelsedag men ork int! De finns på fb om någon intresserar. Jag ska luska fram ett par kläder jag haft på ett tidigare kort så får ni bloggare en egen jämförelse :D

Men mätt, nöjd och lite lättare i sinnet går jag nu och knyter mina ögon.



Bautakramar

/Sanna

tisdag, augusti 24, 2010

Sensommar

men blåsten kommer från syd :) rätt varma vindar ännu men akta sig bör jag. Nästäppa på kvällarna känns inte kul.
Nytt projekt startats idag :D rosflyttar projektet. Första spadtagen i den nya kommande rosrabatten. En hel del rötter att gräva fram och klarlägga ytan för rosbuskarna. Kämpigt arbete men känns redan helt underbart att jag tar itu med det. Tror jag hinner färdigt innan sista september. Sen känns det för sent att gräva fram rosbuskarna. Vill inte att de ska bli *frostiga*

Hade tänkt träna idag men kändes bättre att ta itu med projekten. Ska träna på klubben på fredag. Förra veckan var jag där 2 gånger och ja, helt underbart känns det efter ett bra träningspass :D
Synd att jag ännu inte fått köpt nya skor. Måste ta itu med det där. Behöver kolla upp hur jag går och så se hurdan sko jag behöver för att må bra. Kanske får kolla läget med ortoped... undrar om frikortet gäller där? Annars får det vänta.

Dygnsrytmen är inte riktigt där den borde vara. Har ännu inte kommit up ur sängen före 6.45. En aning för tajt om tid på morgonen då hunden ska ut och dottern väckas och iväg till dagis.

Oh, ja just ja. Därför har det varit lite stilje här :P Glömde att Felicia fyllt 3år! oh vilket kalas :)) Fast jag hade nog tagit i lite på buffen och fikat. Behövs inte så mycket. Men bra lärdom till nästa kalas *s* Barnen hade skojigt, fick rida häst och på slutet uppskrämda av spökfamiljen Laban *he he he* nja, så skrämmande blev det inte men liten *happening*
Tack alla som gjorde Felicias kalas till en dunderfest!!

Och snart dags för min dag.. uff! Vill inte fylla men visst känns det som jag behöver lite ålder jämtemot min visdom *hihihi* Inget speciellt planerat, förutom smörgåstårta på kvällen och rosor på bordet :D

Nehe, nu nattis för trötta mamma.
Dagens arbete: Uff, Felicia kissat ner sig 4 ggr idag. Brukar vara 1 eller 2ggr på samma dag men nu.. 4!!
Bakat sverigelimpa, vetebrödslimpa, grahamsfrallor
Grävt i nya rabatten
Försökt flyga drake
Promenad på Rosenholmsslingan med vovven o dottern

Dagen fulländad!!!
Kramar
/Sanna

lördag, augusti 07, 2010

Blåbärsgott

mmm så skönt o promenera i skog och mark med vännen. Tyvärr ingen lugn o fridfull stämning då jag har pms och dottern grinig och trotsar. Nå, ut i skogen och guldet hittade vi rätt snabbt :)
ca 1,5liter han vi plocka innan vi gav upp. Så irriterande mygg och andra insekter så vi krälade ut ur skogen med livhanken i behåll. Myggsprayen har varit ok tidigare men nu verkar den ha tappat sin kraft. Myggorna är agressiva! för att inte tala om myrorna!


Stackars liten fick värsta smällen i ryggen... myrstick!

Imorgon rensa lite mer i rabatt, fundra om jag ska flytta rosbusken eller inte, före kalaset. Finns en hel del annat att göra innan kalaset. Nå, kanske blir att köpa sommarblommor nästa vecka istället.
Och en stor fråga är: Vad ska föräldrarna köpa till dottern? hum hum hum, en leksaksbil eller ett traktordäck, en gummislang eller en stege? uh, hon vill ha så mycket!! :D

Dagens Mentala: När något är galet/irriterat på/i kroppen visar vi det på olika sätt. Många gånger kan vi förstå problemet, andra gånger inte. Svårt att hjälpa till när irritationen är osynlig för ögat.
Krama alla goa
/Sanna

måndag, augusti 02, 2010

Slit o släng

mm det kan man göra med saker men inte med saker som finns på kroppen. Armarna är helt utpumpade efter helgens slit med åkern/vägen. Slyade hela söndagen. På lördagen tog jag o rensa en rabatt och klippte ner buskar och ordna till på gräsmattan. Såå härligt idag att promenera med kopp kaffe och inte se så många Måsten!
Dottern varit hos farföräldrarna och har ändrat sina rutiner lite :) ingen middags sömn längre. Slocknade halv tio och kommer säkert sova till nio.
Blöjfritt går fortfarande jättebra. Ett antal byten i sängen blir det men det är längre och längre mellan gångerna. Detsamma med kissbyxor.
Och gud vad hon pratar! och blir bara tydligare och tydligare :) snart hoppas jag att hon vågar sjunga lite högre. Än så länge sjunker hon ihop och nästan viskar orden när hon sjunger.
Och jag måste sätta lite fart med springandet för nu har dottern lärt sig att ta längre kliv. Men det får väntas lite till innan nya skor inhandlas. Sen får dottern se upp :)
Sängdax för sliten mamma och trött familj. Skönt ändå att få ordning på saker och ting innan ståndande kalas.

Dagens mentala: Att vilja är = en förfrågan, ett behov, ett måste, en förhoppning