måndag, maj 31, 2010

Vemodets vindar?

Den låten har jag nynnat på lite lätt.. *dada daaa da da .. när det stora veemodet blåser in..* eller nåt sånt. Vinden blåst kuling idag och det har hörts och knakats i husfogarna.
Mysig hemma dag bestämde jag mig för. Lite jox och don och bort med saker som legat ogjort för länge och förbereda för inför några nya projekt.

Annars så är det rätt vemodigt med arbetslösheten. Jag har gott om energi och kreativitet som jag inte får riktigt ut här hemma. Affärsplanen ligger jag lite lågt med just nu då det knakar i pluskan. Min plan är att få det bättre först och sen se till att klara *hundåret* med egna medel från egna företaget. Nå, siktet inställt på 5 års plan just nu. Hoppas ingen annan hinner före.. hmm jovars.. som vanligt och de kommer tjäna storkovan! :) ja ja må bäste entreprenör vinna!


Här en goding som fått sitt livs första närkontakt med häst!! Var i torsdags och hälsade på ute på landet. Gosiga hästar, glada vovvar och mysiga katter. Oh och den sniffande kaninen :)

Motivation, omedvetna och hjälp är veckans ledord..

Nu natti natti
/Sanna

fredag, maj 28, 2010

Pms!

Trevlig vecka.. mmm NOT! men det har gått ovanligt lugnt och fint och inga *större* deppiga stunder.
Gårdagen var tung.. men SuperKul!
Först dagis för dottern, promenad i skogen med dagis. Sen efter dagis, lek och bus med kompisarna *brus* :) sen hem o sova och sen iväg igen till pappas kusin.
Där fanns det massor att se på, ta på och känna på :) hundar, katter, hästar och kanin. Härligt! och så fick dottern testa på att rida!!
Oh! det såg såå härligt ut! tog ett tag innan hon vågade. Men sen.. var det som alltid. Ville inte sluta!! :)
Det blir fler gånger och kanske sadel nästa gång.

Nu nattis. imorgon en dag med tuvning, vägrensning med föreningen, lite pms atacker.. osv osv..

Kramar
/Sanna

tisdag, maj 25, 2010

mmm va gott!

Det var jättehärligt att träna på morgonen efter dagislämning. Lite stress pga ett möte men ooohh så skönt det känns! Och träningsverken är borta för denna gång. Ja, nu kanske jag får mer men troligen inte på samma ställe.
Annars så var mötet ok, hade hoppats på mer men faktiskt så behövde jag "sättas på plats" för jag har simmat på lite för öppet vatten med planen.
Lägger planen åtsidan ett tag då jag behöver något annat att arbeta med. Söker olika it-tjänster, cad-, support, design, produktion... ja, de mesta just nu. Har som mål att få iväg 15 ansökningar denna vecka. En dubblering från tidigare jobbletar vecka.

Gott bröd bakats idag, smakar nästan Exakt som köpt franska!! *glad* och så lite fika till morgonens möte :) rabarberkaka! mmm

Dagens goda
Skrattat
Planterat potatis
Dagens mentala
Realistiska mål
Definition av lycka
Dagens roliga
Dottern springer ut från dagis och ställer sig på en bänk och skrattar så att alla andra barnen vill göra lika dant! :) hon apat sig lite efter killarna och nu vågar hon vara först...

Nattinatt o låt inte myggorna bita er

måndag, maj 24, 2010

En seg dag

Morgonpromenad med solsken, fågelsång och rörelse. Fortfarande träningsverk i baksida lår efter fredagens träningspass :)
Har dragit på mig en ful vana att röka vid morgonpromenaden. Bra att jag uppmärksammar mina misstag! Jag har bättre förståelse för min rökning idag än jag haft tidigare. Förut så var det pga lugnande verkan, bättre tänkande, stilla hunger, socialt engagemang, mod, trots, sällskap, osv osv osv. Jag har försökt jobbat med motivation men det funkar mindre bra. Jag får helt enkelt hitta annan lösning. Har sagt att jag ska ta itu med rökstoppet efter sommaren men tänker inte stå på latsidan för det.
Mycket psykologiskt och personligt som få gås igenom. Tack för redan färdiga mentala minuter som jag lätt kan lyssna på när det behövs extra hjälp.

Just nu svårt att hitta andra ord för: Du får inte göra så.
Dottern trotsar och säger: Jag får göra så. (hon tar bort ordet: inte)
Dilemma att hitta på i samma stund exakt vad hon får göra. Knepigt när hjärnan int hänger med ibland och ord inte hittas.

Dagens goda
Skrattat
Lekt och busat
Dagens mentala
Vänt på humöret som att vända blad, arg-glad, skrattande-gråtande

Nu nattis och försöka stilla min iver inför morgondagens möte.

Kram
/Sanna

onsdag, maj 19, 2010

Bilder idag

Jag trötter men vill blogga!
Håll er till godo med lite bilder




Kamerna varit framme lite här och där.
En fin bild på GB´s nya par! Bilden tagen i Gränna.






En sväng i trädgården.

Ödlan som vi såg i höstas har nu krupit fram och hmm.. är den inte lite rundare om magen måntro? Vi har även sett en blågul variant.



Envisa klätterväxten! vi högg ner den brutalt i höstas, nu visar den sig i full prakt och kommer bli fin igen :)

























På kvällningen blev vi förskräckta av att det small! som pistolskott!
vi tänkte näe! nu har hemvärnet gått vilse :) men se.. det var ett däck som spruckit i värmen!



natti natti
/Sanna

måndag, maj 10, 2010

Sliten måndag

Pust och phju, det blev en hel dag i köket idag. Började igår kväll med surdegsbrödet och fortsatte imorse kl.6.30. Ingen gryningspromenad, låg o diskutera med mig själv att det är ok om jag tar promenaden varannan dag. På så sätt slipper jag tänka på 'att hinna med' varje dag. Nå den tiden behövdes och gick till bakning. Fortsatte sedan hela förmiddagen och kl. 15 var jag färdig. Då dags för IUP samtal på dagis och sen hem igen o grilla.
Vilken dag! kännt mig lätt stressad men ändå så har allt flytit på bra. Kännde en klump i magen att jag glömt att göra något men kan inte komma på vad, eller så är det så att jag inte Vill komma på vad det är :) (räkningarna säkert)
Nå, pengar kommer på fredag så vissa blir ju betalda då. Synd att det inte räcker till Allt.
Loppis planer upplagt. Men nu orkar jag inge mera...

zzzzzzzz

Dagens goda
Dottern ville vara med på IUP samtalet och lyssnade så fint
Dagens mentala
Solstrålar
Nya skor till dottern
Dagens roliga
Dottern lärt sig säga Myrstack.. eller ja, Myr sticks :)

PoK
/Sanna

fredag, maj 07, 2010

Vårvindar?

Så det har stormat idag. Hör hur det knakar i husfogarna, träden knäcks i skogen, fåglarna flyger in i fönstrena. Ingen promenad idag då jag har lite blodbrist i kroppen. Känningar igår och kände att jag behöver ta det lite lugnare ett par dar. Och tårna får vila lite från träningsskorna. Tog kanske i för hårt med räfsan o krattningen igår. Lätt muskelvärk i skuldrorna.

Bara lätt bus o lek med dottern, planterade skott i större krukor, skickat arbetsansökningar, letat lösningar och ja.. dagen går till ända.
Känner att det saknas något i mitt liv. Ja, arbete att gå till men mest är det vännskap som fattas mest. Ingen i närheten att umgås med. Imorgon picknick inbokat med närmsta vännen, bara ca 8mil bort :) hoppas på bättre väder.
Muffins bakade jag i tisdags inför pickniken. Blev lite misslyckat då det skulle bli 12st, blev till slut 42!!!! En stor påse till dagisbarnen *s*

Dagens goda
Gos med dottern
Popcorn
Dagens mentala
Uppe me tuppen o duscha
Vem är jag och vad kan jag
Dagens rörelse
Spring innomhus och leka tafatt

Och det där med att springa (kroppsfixering)! Jag är lycklig över att inte behöva *hålla* i kroppen vid språng. Och jag har fått fina nyckelben och knäna börjar visa sig på bättre sätt :)
Mycke händer när 30kg är borta! :) glad glad glad är jag!

Nu nattis inför morgonens äventyr i Olofström.

*Pikkuiset suloiset siniset silmät, nukahtaa aamuaan. Punaiset posket, punainen nenä, punaiset huulet on Felicialla, nukahtaa aamuaan*

Love/Sanna