fredag, oktober 23, 2009

Härligt återseende

Mor o lillesyster kom ikväll :) Så härligt o träffa dem igen.
Dottern var i sitt esse då hon skulle visa Alla leksaker för mummi o moster Evaaaa :) Riktig busfrö men ändå snäll och inte gnällde en enda gång på kvällen. Inte ens när vi gick på potta, eller borstade tänderna eller la henne i sängen?? Vad har hänt? inget gnäll? ok, klockan var rätt mycket när vi la henne så hon var nog trött.
Imorgon umgås o umgås o umgås. Ja, kanske tejpa lite bil o sånt jox.
Brödbaket förberett så det ska dofta gott imorgon bitti.

För övrigt så har jag positiva resultat på M-veckan som började i går. Inge smärta o inge illamående!! Dock har jag ju varit konstig de 2 senaste veckorna. Utredningen blir lite konstig. Kanske beroende på maten eller motionen. Kanske beroende på vikten och rökminskningen (12 fortfarande) Återstår o se till nästa gång.

3 bra saker idag
Jag steg upp i bra tid
Jag hittade en bra parkeringsplats
Jag kan stryka 4 saker från min lista idag

3 tack
Tack för den goda maten
Tack att jag haft ork hela dagen
Tack kära sambo som städat hemma idag

Nu sussa till en morgondag med skoj, stim, familj o massor av umgänge :)
Gottigott

onsdag, oktober 21, 2009

Sjukstuga

Dottern fick springa barfota innomhus i lördags då hon trilskades med strumpor. Och javisst! hon fick feber i måndags och nu varit hemma med mamma ett par dar. Lungt har vi tagit då jag försökt uppdatera min cv, skriva personligt brev, lösa M-veckans gåtor!, umgås med dottern osv osv osv. Phju! jag blivit stressad av att vara hemma så här länge! och ändå så finns det massor kvar att göra! Tar aldrig slut.
Nå, jag tror jag ska sluta skriva listor för gott. Det är nämligen det jag gjorde i måndags för att komma ihåg allt som skulle göras. Men gud vad jag drog ut på de dåliga sakerna (skriva cv o personligt brev) Noll motivation till det. Jag vill inte bli arbetslös!!!! ändå tar det emot o skriva ett cv? ok, logik har aldrig varit min sida *s*

Nu sova gott o se om jag får åka till jobbet imorgon.
(kliar lätt i min egen hals. Intagit enchinaforce :)

Ohhh!! ja just. Jag startade halvfart idag! :) dags o testa hur matmotivationen sitter *s* och det var Jättejobbigt o tugga ägg o keso!! men gudars så gott. Lunchlåda fixad med lax o grönt mmmm så gott.
Har gått ner 13kg sen jag startade 4 september. Jag vill landa lite inför julen och ska njuta av halvfart tills högtiderna är förbi. Sen se om det finns kilon kvar att bli av med :)

3 bra saker idag
jag skickat iväg skorna
tvättat
planterat om fina plantan (hade fått kryp i jorden)

3 tack idag
Tack till dottern
tack till solskenet
tack till min kropp

Nu sova och låta endorfinerna från mitt leende göra mig gott
/Hyviä öitä

söndag, oktober 11, 2009

Sovmorgon!

Oh, det var länge sen familjen sov till 10!!!! :)
Nå, i o för sig så var jag uppe vid 5.30 på toa o sen skrek dottern *Mamma.... Kissa* men väl på potta så ville hon inte. Ny blöja o så isäng. Sen sov vi alla gott.
Troligen så var det bastubadet igår kväll som gjorde att både jag o sambon kände oss rätt slitna. Gott o mysigt o kroppen känns ren och mjuk. Så härligt!

Seg känner jag mig idag men rätt skönt o inte behöva göra så mycket. Vi gjorde rätt mycket igår = städade, plockade päron o äpplen o mina gröna tomater *s* ja, tyvärr så har de inte hunnit bli röda då jag planterade dem för sent. Men, till nästa säsong vet jag bättre!

Idag inte göra nått särskilt förutom fundera över vad jag vill arbeta med, uppdatera cv, kolla avtal, hälsa på hos farmor och kanske lappa lite byxor. Oh, jajust! fotografera o fixa bilder till bloggen! :)

Ha en superduper Söndag! :)
Kramzz

torsdag, oktober 08, 2009

Attans!

skulle ha med mig skor till träningen. Nu får jag oja mig över hälsporren resten av helgen *stön* nå, alvedon tagen så jag orkar kliva upp imorgon.
Att gå till jobbet var tungt imorse. Men väl där tillsammans med alla härliga kollegorna så gick dåliga känslorna veck :)

Nu nattis då jag är sketa trött. Tränade massor.
Cykling = 10min
Armar och ben 8x3 x 4 olika maskiner
Körde även rygg o mage maskinen :) knepig men rätt kul
sen kombimaskinen = 12 minuter Här började jag ångra mig att jag inte hade skor med mig. Men körde på och svetten började komma nästan direkt efter avslutat pass.

Ny vecka startar imorgon

3 bra saker idag
åkte till jobbet
rökte inte i bilen till jobbet
sa godnatt till dottern *mysig nattning*

3 tack idag
Tack för att bilen startade
Tack att jag fick träna i lugn o ro
Tack för att han säga godnatt till dottern innan hon somnade
(dessa grejer är ur boken Självkänsla Nu! )
Har påbörjat den oxå :)) bra för motivationen.

Puss o kram till alla goa vänner o bekanta

Berg och dalbana
upp och ner
ur och skur
in och ut
Rund och platt
o alla dessa former ger tillslut
en massa goa skratt

onsdag, oktober 07, 2009

Höst och dis

Disen låg tjock i morse och ögonen ville inte vara med.
Trevligt besök igår kväll av damsugarförsäljare, men det blev För sent! Nej köpte inte damsugaren, men en ren o fin matta fick vi. Hela familjen jättetrötta idag efter en För lång kväll.
Blev i alla fall färdig med dotterns Söta väska :)
(bild kommer senare)

Tränade även igår kväll på Xtravaganzas nya gym o det var Härligt!!
Gång = 14min
Lår = 8x3
Armar/skuldra = 10x6
Insida/utsida lår = 10x2
Rodd-drag = 10x3
Kombi = 10min!!! och jag flåsade bara jättelite!!! men efteråt började jag svettas lite .. hmm har jag problem med min svett? Varför svettas jag inte?? Tar jag det för lungt? ok, ska träna imorgon igen och se hur det går :)

Annars rätt lungt idag. Promenerade en annan backe till jobbet och det var skönt med omväxling. En längre uppförsbacke :0) dock ej så brant som den vanliga jag brukar ta.
Lite problem med internet efter strömavbrottet i måndags kväll. Idag fixat med bolaget :)

Överraskande nyheter på arbetsplatsen.. nya utmaningar väntar i November.. igen..
'pust' blir en hel del o göra framöver.
Nya utmaningar i arbetsfronten (söka med lykta)
Träningen klarar jag av
Rökningen stretar emot men jag jobbar på det
Kläderna börjar bli för 'hängande' så snart måste jag ta itu med garderoben
Matviljan är stor nu att jag överväger att börja på halvfart Väldigt Snart!
Julklappar o presenter

Som vanligt är jag redan stressad av att hinna med allt.. hum Varför känner jag mig stressad? För att jag tror att jag inte kommer hinna med? För att jag tror att jag inte kommer hinna med att reflektera vad som händer? Kontrollen?
Dumt o tänka för mycket! Jag kör på och tar dagen som den kommer och ska inte brusa upp eller stressa mig själv över allt. Så oooonödigt! Finns så mycket annat jag kan lägga tid på! :) typ, pussa sambon, pussa dottern, ringa mamma!

Nehe, dags för att sova snart.
Någon som vill dela med sig av sin lotto vinst? Jag behöver en hacka nu *s*

Natti natti o sov så gott
Låt inte sänglopporna bita dig
Drömmar blir små frön du sått
Hör din egen röst säga, Jag litar på dig!

måndag, oktober 05, 2009

Solen skiner och en härlig måndag :)

lite kaos som vanligt på morgonen men känslan att stiga upp var god idag :) *hoppade upp ur sängen* känslan fanns i kroppen :)

Beklagar att ni fått vänta på uppdatering. Here it comes!
Helfart på dieten fungerar ok. Dock börjar jag tröttna på dessa shakes o soppor. Vill äta ordentlig mat. Ska köra på ett par veckor till (typ Oktober ut) och sen trappa upp under November.
Inatt så drömde jag om julskinka, rotkålslåda och morotslåda och sillsallad !!!! Muuums! för finsk jul!! Längtar!!!

Var o tränade i torsdags :) Orkade 6min o 30sek på kombimaskinen, 10x3 reps armar o sen 10x2 reps ben. Sen tänkte jag köra lite rodd-drag men där fick jag ge mig, fick så ont i magen så det började snurra i huvudet. Tror det tog mer i magen då jag skulle knipa bäcken samtidigt! svårt! men det kändes :) Platt mage! here I come!!

Körde sen lite avslappning i sköna massagestolen. Kanske lite för länge då jag blev helt avslappnad o matt vid gruppträffen :)
Skönt o se alla glada o pigga i gänget!! Alla kämpar tappert på.
Dock lite synd att nu kör vi endast varannan vecka med gruppträff. Nå kommer ändå ha torsdag som träningsdag (mig själv kväll)

Nu fortsätta jobba fast ögonen svider o rinner lite lätt. Tror det är luften på kontoret.. eller kommande förkylning? uffhh

Ok, jag tog även vikt i torsdags!! -10kg!! bara 16 kvar WOOOW! och Jeansen som jag ville komma i har jag på mig idag *mmmm* Dags o ta fram nästa plagg, kjolen som jag vill ha på mig igen.

Uppdaterar måtten senare under veckan.

Skimrande är dina vågor
Ljuvligt sjunger du dina toner
Bortom horisonten skinrar dina vyer
Mäktig är du, mitt hav!