torsdag, september 30, 2010

Hej hopp men ännu ej över Ån!

Många fina talesätt finns det. Var idag på jätteintressanta jobbintervjuer varav 2 jag kunde tänka mig att arbeta med.
Den ena innebär Extreeemt mycket administrativt arbete som Ej är betalt arbete!! Då pratar jag om arbetsmarknadspolitiskt program som betalas utav F-kassan. För att jag ska få ersättning, dvs. detsamma ersättning jag får idag (a-kassa) så måste jag, lämna in blanketter VARJE månad för att få ersättning. Dessa måste Skickas in manuellt.. den vanliga posten.. Kostar mig då 6kr extra + tiden att skriva pappret (någon annans tid).
Jag vet att sambon som nu går nystartsprogram fick skicka 2-3 ggr så att blanketterna blev korrekta. 18kr + papperstiden (någon annans tid) och vi fick vänta rätt länge på ersättning. Inte bra när fakturorna kommer VARJE månad.

Varför går inte denna ruljans fortare? Det vore enklare för mig att skriva dessa papper på datorn och skicka iväg elektroniskt och så få svar (snabbare) för att kompletera de punkter ingen människa fattar något av ändå...
Varför alla dessa blanketter? Jag vill jobba! Inte sitta och fundera på vad jag ska skriva på alla blanketter. Det räcker med att jag har ett Heltidsjobb som arbetssökande!!
Ska jag ta mer TID till att skriva blanketter? Räcker det inte att jag är Heltidsaarbetslös även på helgerna? Då jag borde ha TID till familj, vänner, umgänge, hälsa, motion..
´
Upprörd? ja, att det ska va sånt Gissel att få praktik/jobb idag. Låt mig ha min a-kassa ersättning kvar (utan förrändringar) Sen se om jag får jobbet eller inte.
Nå, kanske finns en annan väg att gå.

Nu sura över all pappersexpertis, dokumenthantering, administration som livet egentligen handlar om..
/Sanna

tisdag, september 28, 2010

VAB?

Varför ska jag som heltidsarbetssökande registrera VAB? Jag måste ju ändå gå på alla möten och får inte vara hemma pga att dottern är sjuk. Jag får då ordna barnvakt på egen hand om jag inte då skjussar dottern till dagis i alla fall.
Så onödigt arbete för mig som arbetssökande att ha då mer saker att tänka på när dottern "host host" mamma jag är sjuk (leker). Jag söker arbete även när hon är hemma!
Nu blev det alltså minus i kassan igen för att jag int har meddelat FK att dottern borta från dagis *suck*
Varför jag inte meddelade FK? Hade ingen tanke på sådant. Dottern är inte sjuk så ofta så det finns ingen rutin/vad göra lista när hon väl är det.
Så, alla arbetslösa och 15timmare, kom ihåg att meddela även er FK att ni VABBAR och då får ni faktiskt inte heller gå på möten.. sicken grej! :/

Idag blivit coachad med kosten igen. Jättehärligt att jag skrivit upp i min dagbok vad jag ätit i 3 dagar och så lätt det är att se problemen.
30e november ska jag väga 75kg och inte ett uns mer! :)

Sen lite promenad med hund, dotter, lunch, vila, promenad, plocka äpplen, lätt middag och så iväg på x-klubbmöte.
Så härligt att stiga in i lokalen och bara känna hur adrenalinet pumpar hos gymmarna. Och sen kliva in till gruppmötet och känna lugnet av MT.
Med lättat sinne och nya goda råd inför torsdagens bravader. Då är det nämligen den Stora Intervjuar Dagen! Yey! jag kommer få jobb!!! :D
Sen hem o hämta dottern, iväg till buskompis och fika. JätteMumsig masarinäppelkaka!! :D Unna alltid en god kaka istället för sockerbit i kaffet!

Nu sussa och imorgon studera, öva intervjuteknik, bygga på motivationen och självkännslan.
Jag kommer få jobb! :D
Kram
/Sanna

måndag, september 27, 2010

Äpplen och bålgetingar

ja, mina fina äpplen blivit uppätna utav bålgetingar. Inge kul o plocka dem när det surrar i äpplet och ut kommer en 3cm stor bålgeting! Usch o fy.
Gått runt till grannarna och fått kassar med deras äpplen. Nu blir det mos till jul ändå :))

övrigt så är det en luddig tid, får inte ihop planeringarna och mår rätt uselt. Imorgon möte med Xtravaganza coach om mat och träning. De sista kg ska bort innan jul men däremellan, ett par läkarbesök inväntar.

Nu sussa
/Sanna

söndag, september 19, 2010

Val och viljor

2 saker som aldrig kan enas. Vi har få val i livet men otroligt många viljor! ja, så är det. Nå, dagen till ända. Äntligen? ja så känns det nästan. Känner stor oro/rastlöshet i kroppen och får inte fason på saker som skall göras eller fason på hur livet ska vara. Ok, mer MT behövs för rensning utav målen.

Dagens mål: rösta, leka med dottern, skriva i Fb. Jess! jag har klarat av det! :D
Imorgon: få ordning på pluggandet, dalta med dottern som hostar som en häxa och skorrar som en ekorre, promenad med hund, ringa takläggare, handla och umgås.

Dagens mentala: "Solen är storebror, månen är lillebror " sagt på tv idag

Dagens politik: Vem betalar spriten som går åt idag? Ge valvakorna fruktshots och fruktskålar istället för öl och sprit. Nåväl för kickoffs och after work, men i tv och i hela landet????
%Enade men inte förrenade bara förorenade med renande%
Och som jag förstog sen tidigare: SD till riksdagen. Ja vem vill inte ha sänkt bensinskatt, och Sölvesborg är numera Sveriges Huvudstat! Nåja, kanske överdrift men nog har SD gett Blekinge många mänskliga blickar. Kanske gynnar turismen? hmmmm....

Imorgon en annan dag
Se möjligheter, sprid glädje, lev nu

P&k
Krya på sig till alla sjuklingar... uff för bacilusker
/Sanna

tisdag, september 14, 2010

Svärdet i stenen?

Nej bara en såg i trädet! :/
Så går det när lågan är uppe och ägandet av riktiga verktyg är minimal. Nå, sågen gick sönder. Bladet fast i trädet. Ingen bra ersättningssåg heller hemma, förutom motorsåg. Den vågar jag inte använda själv (respekt för farliga maskiner) så jag måste hitta på något annat. Fogsvansen var för bred för att komma åt i trädet.
En ny Fiskars kostar 300kr Granngården.. men det vill jag inte lägga ut just nu.
Trädet får ha sågen tills vidare :(

Övrigt?
Dagens göromål: Försov mig, lämna till dagis, promenad med vovven (Bastasjö 4km), plockat björnbär, sagt hej till svärmor, handlat, hämtat från dagis, lunch, ringt takläggare och andra samtal, startat tvättmaskin, startat brödbak, promenad med dottern o vovven, hjälp med middagen, tvättat, plockat, lite social media, registrerat och startat kursen: Databaser och objektorienterad programmering i php :D
Bra att uppgradera mina datakunskaper medans jag väntar på Mitt Arbete.

Mentalt: Ett leende ger bra förutsättningar

Natti natti gott folk
/Sanna

fredag, september 10, 2010

Konstaterande

att jag har ett navelbråck! :) japp och nu har jag 2 val. Ta bort eller leva med det. Nå, jag har ju obehag utav den så jag väljer nog att ta bort. En sak slog mig dock att jag aldrig kontrollerat tjocktarmen. Ringde läkaren och bad om telefontid, blev nästa fredag. Ska begära remiss till röntgen utav tjocktarmen. Varför inte kolla upp det på en gång när jag ändå har problem med magen? vore skönt att bli av med dessa obehag.

Valet närmar sig.. så luddigt! Det ena partiet hävdar att de är bättre men ändå vill de inte säga vad de är bättre på!!! Vi ska göra saker till de bättre! Bra, lovande men Hur tänkter ni göra? Det går inte att lägga alla pengar på vård/skola/omsorg utan att statskulden ökar.. osv osv osv vem ska betala?

Och fy vad jag hörde idag. Att matpriserna ska stiga med 6%!! Hutlöst! De borde sänkas till en värdig nivå. Jag ska inte behöva betala 40kr för en svensk gurka! Jag vill inte betala mer än 14kr för svenskt smör!
Jag kan förstå om vi höjer priserna på det importerade alternativet.. Då blir det lite exklusivare(lyxigare) att köpa tex kräftor från Kina och fisk från Norge. Svenska kräftor kostar ju skjortan men borde kanske ligga i nivå med de utländska.
Varför är förresten importerade alternativ oftast billigare? Varför gynnar vi transportnäringen när vi alla vill främja för miljön och minska avgaser?

uff, stora frågor på en fredag. Tur att jag inte ute på någon pub. Skulle blivit alvarliga diskutioner *s*

Nu sussa. Imorgon kräftkalas och umgänge :D
Nattinatti

fredag, september 03, 2010

Grattis Mig! 25kg mindre! :D

Ett år har gått sedan jag startade hos Xtravaganza. Idag var jag och tränade lite snabbt och effektivt och sen viktkoll. Visade sig att Idag är 1 år sen jag startade och japp, jag kunde inte mer än Sprudla utav glädje!! 25kg mindre och det känns HÄRLIGT!
Jag har bestämt gå ner till 75 men det tar jag efter magproblemen. Röntgen den 8e och sen förhoppningsvis operation/borttagning av det som finns där, troligen navelbråck.
Det är inte alls skönt att träna mage nu. Är obehagligt och vissa moment gör ont. Träningsverk ikväll i magsidor, rygg och baksida lår. Livet är Härligt!

Hade tänkt fira med prinsesstårta men det får bli en annan dag. Myst med familjen med popcorn istället.
Imorgon iväg till Emmaboda och kika på dragrace. Synd att vi missar lekstund med busfröna. Men så är det i livet. Kan inte göra alla roliga saker på en o samma gång!

Dagens göromål: pålat nästan klart svartvinbärsbuskarna. Fattas ett par pålar och orkade inte leta idag. Sen iväg och hälsa på hos farmor och visa nya ridhjälmen Felicia fått. Billigt med halva priset på Djurkompaniet :) Nu väntar vi på att få testa den.

Dagens mentala: Det känns att jag bor i fel land. Jag såg ett inslag utav Isabella Rosselinis liv och där hörde jag goda ord. " i Italien lever vi för livet. Vi njuter av allt som funnits, som finns och som komma skall" Ja, nått i den stilen.
Jag skulle behöva ett sabbatsår för att njuta av nya livet som lättare, smalare och aktivare. Jag tar itu med projekt, problem, göromål som funnits, som finns och planerar det som komma skall. Så härligt att kunna planera sitt liv! men det fattas några pusselbitar för att detta ska fungera. Pengar: räkningar, måsten, mat, hälsa.
Myndigheter: måsten! (skatt, regler, lagar)

Just nu i valtider räknar jag med att hitta ett parti som tycker som jag. Tja, hittils har FP och C lovordat mig mest. Gillar inte att alla trycker på att Ungdommarna ska ha jobb.. eh Vad händer med oss äldre?? Vore det inte bättre att ungdommarnas Föräldrar får jobb först? Det är ändå dit ungdommarna vänder sig för att få pengar. Troligen inte många föräldrar som frågar sina barn om pengar i första taget. Men vi "barn" som har det knapert måste ta kontakt med anhöriga(tolkat som föräldrar) i första hand.
En häpnadsväckande lovord såg jag i Sverigedemokraternas blad idag. Sänk bensinskatt! Har inte kollat de andra partierna men det låter ju lovande. SD kommer säkerligen gå till riksdagen med de orden.
Övrigt har jag ännu inte sett något om ändrade regler för fordonsskatten. Varför betalar dieseldrivna bilägare Multum på skatt? Ja, miljöavgifter. Men gäller det fortfarande? Diesel är väl renare än bensin? Måste kika lite mer på det..

Nå, mycket att fundera på hur jag vill leva mitt liv och hur jag kan underlätta för andra. Kanske ställa upp till val? Kanske bli politiker (taget från plankton)

Nu njuta av skön sömn
Tack för idag, Jag lever!
/Sanna