torsdag, april 29, 2010

Gnissel..

och bang sa det i symaskinen häromdagen. Idag mekat med symaskin och ikväll har jag sytt glatt och utan gnissel (dock fortfarande lite bankande) och blir lite bättre resultat.

Dottern har varit rätt trotsig efter dagis och väldigt ofokuserad och otålig. Vill leka med Allt. Drar ut allt på golvet: pussel, pärlor, målafärger, glitterlim, lego, pennor, papper, bilar, leksaker! men har inte tålmodighet att leka mer än 2 minuter med vardera.. Imorgon får hon ta o städa efter sig. Hon orkade inte mer efter att ha plockat undan pusslarna med pappa.
Sen nattis dags, tandborstning, byta till nattis, starta bandspelaren, hoppa i sängen till Calcutta (DR Bombay), mamma läser 2 böcker, sjunger 2 vaggvisor, och så fortsätter vi lyssna på Bamse i Trollskogen i mörkret. hmm vilka rutiner!!! phju.

Heldag tillsammans med dottern imorgon. Planer att gå till lekparken och kanske hälsa på hos hästarna. Får se om jag hittar någon att fråga om dottern får testa sitta på en.
Men ingen promenix om hon inte städar. Då får det bli vår egen sandlåda och sin leksakshäst. Jag är inte super mamma som orkar städa, promenera, leka, hålla ordning och försöka få ordning på livet varje dag. Men jag gör mitt bästa :)

Imorse var jag sängtam och gick inte på promenad. Tack, för det regnade. Ska hoppa i säng nu och se om jag kommer iväg imorgon bitti. Oavsett väder!

Dagens bra saker
God mat
Skönt att kunna gäspa igen
Dagens mentala
Känslor, arga, negativa
Dagens impuls
Vattnat blommorna

Härlig fredag önskar jag
Natti natti
/Sanna

tisdag, april 27, 2010

Vitsippor!

I skogen den sköna växer de små, i tusentals detta år!!! Vart jag än tittar så ser jag de små, vita och likt stjärnor de blänker i solens strålar. mmmm såå härligt!

Ingen promenad imorse då jag var så omotiverad att stiga upp innan sambon. Skönt o vila lite men det får jag äta upp sen. Känner mig stressad såna dagar jag inte fått min promenad. Likt denna dag. Klockan har tickat antingen för fort eller för sakta. För tidig till dagis (10min) för sen vid hämtning (15min). För sen lunch kl.13.30, för lång sovtimme (15.00) och nu när jag snart ska gå o sova så har jag ju massor av saker som borde förberedas inför imorgon.

Starta eget cafe på Marinmuseet :) ska dit o höra lite om läget och saker o ting o ditt o datt och kanske så hittar jag lösningen som säkert redan legat under näsan i veckor! Med nya infallsvinklar kanske jag ser den lättare *s*

Var till klubben idag o tog vikten. Häpnade! jag har bara 3kg kvar till mitt andra mål 75kg!! Shit! Oj va Skoj!
Det är dock lite skrämmande att gå ner så här mycket i vikt. Främst för alla inköp jag måste göra snart för garderoben börjar bli tunnare och tunnare.
Sen annan sak, hitta rätt sovställning! Jag har svårt att hitta någon skön ställning för nu är jag ju mindre och inte samma stöd från magen som jag brukar ha. Bullar upp me kuddar men det blir varmt efter ett tag. Skitskumt!
Jag har märkt att min mage ... eller nä, min bilring som jag alltid haft har nu blivit en MAGE! :) med insvängning vid höfterna.. midja!!! Har nog Aldrig haft det förut, int va jag kan komma på. Sen att jag kan känna höftbenen och inte bara tro att de är där. Nu är det lite sådär kroppskomplex för jag har aldrig varit smal och nu.. Jag måste ba kolla på allt! :)
Typ pånyttfödd! *s*
Dock en del hud som jag tror kommer finnas kvar som häng ett tag till. Det får bli en annan dags problem. Till det kommer jag behöva money resourses

Ja på tanke på nyfödd, dottern var med till Nordea banken idag och fast vi bara varit där 1gång tidigare så satte hon sig snabbt vid deras barnbord och började pussla :) att hon kom ihåg bordet från förra gången? och pusslet gjorde hon på 2minuter. Jag vet inte hur jag ska tampas med hennes framgångar.
Jag är häpen och så stolt! *klappar mig själv på axeln*
Dock blir jag lite ställd då vi börjar diskutera varför bollar studsar och vad gör den för att trilla ner! ok, lite vet jag ju om tyngdkraften men jisses. Snart drar hon väl om mig i det datatekniska och rablar script så jag inte hinner med! *hihihi*

Nehe, nu sista Kåvepeninet för idag och sen nattis. Imorgon nya positiva saker och händelser :)

Dagens goda
Stolthet
Skratt
Värme
Dagens mentala
Eget ansvar över sig själv
Dagens roliga
Citygross vid inlämning av polett och uthämtning av körkortet.. Killen blev lite förundrad varför jag ville ha ett körkort *s* vore bra om jag hade haft poletten synlig. Då trilla *poletten* ner hos honom *s*

Många Krya kramar till syster yster! PoK

Nattinatti
/Sanna

söndag, april 25, 2010

Humör

Dagen då magen behöver lite lugna puckar och inte allt på en gång. Japp, igår kväll lyckades jag få i mig en påse Xtravaganza dryck. Vilken mättnad!! Fick dock dela upp påsen i 2 omgångar då jag inte orkade svälja allt på en gång. Imorse vakna jag vid gryningen (kl.6) och fortsatte med en halv påse och sen en halv till och kroppen började kännas bättre. Vågade mig på att testa fil och en alvedon (tablett) och JA jag kunde svälja. Nå, med smärta dock men ändå, jag kunde få ner den i matstrupen istället för att få allt i luftstrupen.
Med bättre hals och bättre sinne så har dagen varit rätt bra. Har lite vätske/näringsbrist fortfarande i kroppen och det har påverkat humöret. Inte lätt o när dottern trotsar. Men faktist så har jag sett en tendens att när hon mår dåligt så trotsar hon bara mer o mer! Ikväll så sa hon att hon hade ont av att kissa på pottan. Ok, kontroll av humör/läge imorgon bitti innan dagis. Kanske hon åkt på urinvägs infektion. Phju!
VAD mer? ja ja.. sjukdommarna kommer o går. Typ just nu Hela tiden!

Bättring till nästa vecka. Imorgon ta en gryningspromenad *mmmmm*

Dagens goda
Grillat
Leka
Skratta
Dagens mentala
Upptäcksfärd i trädgården
Dagens roliga
Dottern upprepar en fras hon lärde sig förra veckan " Det är ju Katastrof!"

Natti natti gott folk. Ta hand om er!
/Sanna

lördag, april 24, 2010

Näring tack!

Ok, det var inte muskelinflamation utan lymfkörtel som blivit stor som en golfboll. I torsdags kände jag mig sämre och hes men kunde fortfarande svälja och äta. I fredags morse blev det akut. Då kunde jag inte svälja något! Inte ens mitt eget saliv! Än värre var det att prata!
Fick bokat en läkartid med min klena röst. Fick sambon att skjussa mig dit och tanken var att han skulle berätta sjukdomsförloppet men var tvungen att ta hand om dottern istället.
Proverna var positiva för bakterier men de kunde inte se något som var fel.
Väl hos läkaren fick jag svaret att Det här ser ju jättebra ut!!! VA!!??
Min tanke, vad snackar hon om? vad är jättebra med att inte kunna svälja?
Nå, hon ritar en teckning och förklarar att det är inte mandlarna (som jag trodde skulle få bortopererade) att de såg Jättebra ut! Ok! eh.. lättad eller?
Penicilin enda som hjälper mot lymfkörteln som är inflamerad och fick det i flytande form dessa första dagar. Sen tabletter i sammanlagt 10dar. Sen ska jag vara bra igen.
Vätskediet!
Idag är dag 2 jag inte tagit någon form av föda. Endast vatten med tesked, penicilin med tesked, alvedon med tesked och vitaminbrustabletter i vatten med tesked. Tror jag allt som allt fått i mig 1liter vatten under dessa dagar! Inte undra på att jag har huvudvärk, ledvärk, körig mage, ryggvärk osv osv osv
Sover lite då o då för att stilla kroppen och hämta energi. Har orkat tvätta 3 maskiner och gjort makaronipudding till familjen till lunch.
Allt som skulle ha gjorts blir nu framskjutet en vecka..
Våndas lite inför nästa vecka då jag har 1 seminarum inbokat, 1 träff med rådgivare på Starta eget cafe och sen kanske telefonsamtal från potentiella jobb.. Hoppas Högt och Jättemycket att min röst är tillbaka.

Ikväll sambon o dottern iväg och äter tårta då Farbror Joakim fyller år. Stort Grattis!
Även ett Stort Grattis till min själsvän Kajsa som fyller år. Onnea Onnea ja Isot mansikka pusut :)
En tanke till svärfar som i natt akut åkte in med allvarlig öroninflamation. Usch o fy! Krya krya!

Dagens goda ting
Sova
Leka
Solstrålar
Dagens mentala
Se när grödorna gror
Dagens motto
Det kan bara bli bättre

Må väl och krya på er
/Sanna

tisdag, april 20, 2010

Uppe före tuppen

Kl.3 vaknade jag och visste int va jag skulle ta mig till. JättePigg! Låg kvar till kl.4 då jag inser att jag inte kommer kunna somna om och istället går upp o sätter mig lugnt o stilla och städar i arbetsrummet och nålar upp ett par soffkuddar :) *koko*
halv 6 känner jag att jag behöver röra på mig och går ut och går min gryningspromenad. Så skönt! Sen lite frostskrapning på bilarna och sen.. tar jag skottkärran och börjar rensa i trädgården!! *koko nr2*
Vid 7 kaffe med nyvaken och nuvig sambo. Väcka dottern och dagen påbörjad! Vad är detta? Vart har den nyvakna mamma tagit vägen? Försvan hon med halsflusset? hmmm eller så är jag nog lite stressad då jag känner att jag snart kommer få jobb (svar nästa vecka) och har en hel del sanering kvar i livet att göra.
Stod på loppis i Ronneby Brunspark i söndags och sålde. Gick jättebra men kunde ha gått bättre. Dock blev jag snål då det var många som försökte med 6 plag för 30kr! alltså en 5a styck! hmm hade ju tänkt 20kr/plagg, men men kläderna ska ju väck så nästa gång ska jag inte snåla. Då får kunden köpa för 10kr/plagg typ. Dock ej jackor! Ska nog stå igen den 16maj. Välkomna! :)

Ikväll varit på Xtravaganza Lifetime träff och blivit mer kunnig i motivation och sinnen. Hemuppgift att få bort godiset hemifrån (påsken) och ha rörelseglädje 5ggr i veckan.
Imorgon är det VIP på klubben mellan 15-20, härliga föreläsningar och klädbytar dag. Hoppas jag kan byta till mig ett par byxor.

Sjukdomar och flunsa finns det gott om här och där. Det visade sig i helgen att det är inte halsen utan nackmusklerna som blivit inflamerade under halsflusset.. tyvär inte tagit vitlök denna gång men ska nog ta o köpa det nästa gång jag handlar.
Sambon flunsa och dottern lätt snuvig och rethosta. Suck, projekt sjukdoms-sanering pågår! Egna handdukar, vädring, nya sängkläder osv osv..
Akvariet avklarat, bara uppstädning av golv o badkar kvar.
Soffkuddarna börjar bli färdiga.

Dagens goda näring
Gemenskap
Solsken
Energi
God gärning
vattnat plantorna
Rörelseglädje
Gryningsmotion
God Energi
Tonfisk o bönor

Nu nattis för trötta mamma sanna men först
GRATTIS till lilla syster på födelsedagen!

torsdag, april 15, 2010

Livet är ett projekt

Alla olika saker har sin tid. Idag påbörjades projekt Akvarium rensning. Tog en halv dag för förberedelser som badkar, handdukar o dylikt. Sen 1 timme för att fiska fisken..
Ok, låter ju int vettigt men däremellan måste dottern få säga sitt och datt och leka med saker o ting. En sväng till banken och så rida på maskinerna.

Roligt när hon såg att mobiloperatören 3 hade balonger och när vi gick förbi så frågade om hon fick en sån! och där var killen såld! :) Dottern höll låda i säkert 5 minuter om saker o ting och blev tillomed förevigad i killens mobil *mamma kände sig stolt*

Jag kunde bara känna stolthet att hon pratar så bra fast hon bara är 2,5år. Kanske kan vara anlag för standupp komiker, radiopratare, politiker, skvaller tant eller framtid i nån sorts media. Nå, drömma får jag ju :)

Nu kväller och sliten av dagens bravader :) Var uppe me tuppen kl.5 (kunde int sova) tog en promenad och skrapade bilarnas rutor. Imorgon en skön promenix igen, en skrubbning av akvariegrus och så ska jag nog ta o fixa present som borde egentligen redan vara klar. Men miss i planering igen.

Dagens goda ting äro 3
Le
Skratta
Krama
Dagens mentala
Kärlek
Dagens rörelse
Gryningspromenad

Sov gott alla sockerhjärtor!

torsdag, april 08, 2010

Sjukstuga

Dottern förkyld och troligen tänder på G. Sambon förkyld men jobbar ändå. Jag åkte på halsfluss i tisdags morse och det är inte över än. Uff o fy vad det gör ont att svälja. Igår morse vid 6 närjag var uppe och skulle svalka strupen, svimmade jag, av feber rus. Har inte haft så här hög feber på jättelänge, säkert typ 2år sedan. Fortfarande jättesvag och så irriterat ont i halsen. Blir inte många knop gjorda idag heller.
Ingen ork o huvet snurrar av all ansträngning. Tex byta blöja är ett snurrigt moment värre då dottern är sååååå trotsig nu o ska göra allt hon inte får göra. Klättra i bokhyllor, klippa sönder böcker, kladda på alla fönsterrutor, kladdade ner sig själv, säng o gosedjur me idominsalva.. ja.. trots trots o trots!

Nå livet kan inte bli sämre utan nu blir det bara bättre o bättre :)

Krya kramar till alla som är sjuka