måndag, november 30, 2009

Glad 1 advent!

Goda advent :) julstök, bak o alla dessa härliga sånger.
Nå, jag bakade redan igår. Stenkakor, egentligen pepparkakor men gjorde något fel i blandningen så de blev hårda som sten.
Sambon borrade hål o jag trätt tråd så nu får fåglarna lite att pikka på *kul jul* o kanske några till julgranen.

Annars så har 1 advent inneburit; svampbob fyrkant jubileum och ull-färgning.
Kanske blir det tomtar o troll till jul.

3 bra saker idag
Vaknade glad
varit lugn o sansad
skrattat gott med familjen

3 tack
att jag tagit mig tid
att jag orkat
för den goda maten

Kommande veckans program: fortsätta med garderoberna, julpyssla, paketera, skratta, leka, träna, dansa, lyssna på MT och musik.

Nattinatt

onsdag, november 25, 2009

Strålande Onsdag

japp! Träningsvärks strålning!!! :) gött!
Körde igår 30min rodd o 20 min Zumba övningar (Basic) och idag har jag känningar av träningsverk i rygg/skuldror/ljumskar o vader.

Imorgon köra ett styrkepass och lite magvibrator på gymmet.

Var o testade en kjol igår på B'young. Supersnygg! men tyvär endast i storlek 42. Ok! tänkte jag o var tvungen att prova hur jag kom i den. Och JA jag kom i den fast jag kunde inte knäppa knappen.. hmm är fortfarande i valet o kvalet om jag ska köpa den eller spara slantarna till senare.

Blir ju fler affärer o strosa i under julen :) men valet, kjolen passade mig jättebra o jag kände en ljuvlig känsla och befrielse att jag fick på mig den (ja, nästan i alla fall)

Men kvalet, dumt o köpa den om den är för stor sen efter jul. Då är ju inte kjolen snygg på mig utan blir liggandes i garderoben.


På tal om garderober!! jag har fått upp mina kläder i kammaren nu :) trodde jag hade bara mörka kläder men tji fick jag. Så färgglatt det ser ut, har jag nog aldrig sett mig vara *s*

Tänkte måla kammaren vit/mintgrön-vit men det får vänta tills jag fått ordning på kläderna o sådant. Tar ju lite tid o pröva alla kläder o stilar.

Hittade kjolen jag har som delmål 2, storlek 44. Fick på mig den, men magen fortfarande för *bullig* för att den ska vara snygg. Mer träning behövs!

Kanske jag kan ha den i jul :)

3 bra saker idag
jag glömt vad jag drömt
kännt mig positiv
njöt av maten

3 tack
de underbara solstrålarna
att jag skrattat med dottern
att jag vågar vara nyfiken

Nu sussa mina trötta ögon
Imorgon: snack med jobbcoachen, träna, baka pepparkakor, handla, x-träff

/Sanna the One and Only

söndag, november 22, 2009

Lek med liten boll

och så blir den till ett stort Troll!! ok, dottern har livlig fantasi och jag vet att det brås på mig :) Dock har hon en tendens att leva sig in i "sin värld" där alla hennes favoriter finns (skrotnisse, lucky luke, dora, svampob osv. osv. osv) detta har dock resulterat i några timmars ohörbarhet (lyssnar inte på vad som sägs men hör att någon pratar typ.. ) Lite trotsaktigt kanske. Får ingen kontakt med henne och hon pratar bara massa konstiga ord o meningar som vi "vuxna" ej begriper något på. Någon gång har jag fått höra "oh, nu kanske mamma kan översätta?" eh, jaha.. eh.. tyvärr inte då hon pratar från sitt Fantasiland..

Annars en lugn helg med Spring! till lekparken. Japp du läste rätt. Mamma Sanna sprang! ok, inte ens 100meter ännu men ca 50meter och x 2 dessutom *stolt och lycklig*
Livet blir lättare
livet känns inte tungt pga laster o krämpor

3 bra saker idag
skrek ut min smärta
ätit gott o nyttigt
hanterat livssituationen

3 tack
tack för att jag är J A G
sköna vilan
buset och leken

Nu sussa inför nästa veckas bravader:
5 ansökningar redan iväg så denna vecka blir lugn men på tisdag hälsa på Scandic i konsthallen.
Garaget ska ordningställas
Gå-garderoben pågående
åka och testa/prova kläder inför julens shoppande :)

Sweet Dreams

fredag, november 20, 2009

*phju* lugnt det varit idag

eller rättare sagt Tungt o vara uppe tidigt :) när jag inte har orken eller lusten. Men uppe med sambon o drack kaffe vid halv 7 imorse. Var så pass pigg att jag sen satte mig vid symaskinen o tänkte ja, jobba lite me det som ligger där. Nå, en dragkedja lagad, ett par byxor o så kom jag på mig själv att varför ska jag laga en äldre (bra skick men ett knäppe gått av) BH? Den är ju redan för stor!!
Lindex imorgon o kika BH :)

Lätt deppad o lätt disträ, lätt irriterad på saker o ting och stressad. Fast mest konstiga var att jag började städa nu på natten (kl.22) ??? varför har jag inte gjort det tidigare på dagen? hmmmm konstigt..
Men annars en härlig dag då jag fått umgåts med dottern heeeeeeela dagen!

3 bra saker idag
jag inspirerad av hantverk
Jag har tagit det lugnt
Fågelsång

3 tack
att jag orkat denna dag
jättegott kaffe
Solens värmande strålar

I helgenen uppdatering av måtten. Vikten tog jag i tisdags :P Bara 8 kg kvar till målvikten!! :D Har haft funderingar om det Gör något om jag går under det målet.. kan ju hända att jag går ner.. typ eh. 10 till? Råkade räkna lite BMI jox o enligt den så ska jag väga typ Jättelite!! .. kluven i hjärnan. Försvinner inte jag då? Känner att det blir lite size zero stuk över mig ... skrämmande! Nog en vana att jag ser mig själv som stor. Tur att mentala träningen finns så det får bort sådana tankar.

Nu nattinatti för trötta/sega/m-vecka/pms mamma

lördag, november 14, 2009

Disträ?

Hmm, har konstiga tendenser denna vecka. Lägger saker som jag ska använda på ett ställe, går vidare till nästa ställe. Påvägen (genom rummen i huset) så har jag förlagt saken/glömt bort det jag skulle använda... eh.. ok rätt snurrigt. Väl i efterhand så känns det lite disträ och att jag kanske gör för mycket på en gång.
Trolien mycket för att hålla mig igång och sysselsatt så jag inte faller dit på cigaretterna igen. Idag 10st :) Glad! Sakteligen skall denna plåga vara över!

En annan plåga är förrådshyllorna som jag kämpat och kivats över i 2 dar nu. Passform lika med -10 och någon ordning var det inte heller. Men efter envist arbete har jag nu fått rätt sjysst stil på hyllorna så nu ska bara sakerna in igen. Blir väl under helgen att gå igenom och sortera.
Vänster skuldra aj aj efter bärandet av sambons garderåber. Troligen sträckning eller överransträngt. Testade massagestolen i torsdags men hjälpte inte så mycket. Får tänka på att inte ta i så hårt under helgen.

Program för imorgon: lovat dottern en cykeltur och lekparks besök, sortera lådor.

3 bra saker idag
Jag har tagit mig tid att ordna småsaker som länge legat i träda
Solen lyste så gott
Somnade med dottern

3 tack
tack för denna underbara dagen
tack för att jag vågade köpa/tillaga rödbetor i lösvikt
tack för att jag är i medvetandet

Strax nattis för trötta mamma
Bamselibamsekramz
/Sanna

Här kommer receptet på mina Power Bars! (nästan browny smak)
Dessa smakar rätt mycke choklad och sött, så de som vågar kan testa olika varianter av sötning/bindningsmedel. Kommer testa lite mer senare.

Satsen ger ca 20-30 bitar (beroende på storlek o tycke)

Blanda torrvaror i en bunke
1 hackade osaltade nötter (hassel, valnötter, cashew, para)
½ dl rostat kokos
1 msk fiberhusk (finns vid glutenfria alternativ)
½ tsk bakpulver
1 dl fiberhavregryn
1 tsk kakao (ögon kakao)
1 msk psyliumfrön
1msk krossade linfrön
½ dl äppelmusli (torkat äpple, gryn, krisp)

I Kastrull
2 msk jordnötsolja
½dl ljus sirap
1dl farinsocker
1msk honung
3msk jordnötssmör
Värm så att allt smälter samman. Tag av plattan och tillsätt
1dl mjölk (3%)

Blanda kastrullsatsen med torrvarorna.
Tillsätt 1 ägg
Låt smeten "vila" i ca 5-10min. Fiberhusken behöver suga åt sig lite av vätskan.
Ordna en smörpappersklädd form, ca 20x25 cm
Häll i smeten och jämna ut
Ugn 175 grader i ca 20 min (ta ut innan den torkar ut i kanterna)

När kakan kallnat smetar man på ett lager smält 70% choklad, ca 200g. Se upp så du inte värmer chokladen för länge! då börjar den gryna sig och det blir inge vidare....

torsdag, november 12, 2009

Utrensning!

Japp, pågår utrensning här hemma :) Igår och i förrgår var det garaget. Idag påbörjades förrådet. Ut med allt och in med hyllor. Fick avbryta allt för vi skulle åka o hämta 2 garderober till garaget. Tunga som attans (ont över allt) men snygga och de kommer väl till användning. Fick även med lite hundbajs *s* stanken höll på att kväva mig!!

Ska fortsätta i veckan då allt skall undersökas och sorteras, slänga, ge bort, sälja.
Känns befriande!!
Efter förrådet får jag se om jag tar itu med lilla klädkammaren eller arbetsrummet. hmmm arbetsrummet är det mycket att göra med. Speciellt sortera ut gammal dokumentation och dylikt. Slitsamt!

Angående dottern så har hon ändrat sov vanor. Hon var uppe vid 7 och tände sin nalle lampa och låg och läste. Slumrade säkert till för när vi vuxna vakna vid 8.30 var hon en aning seg. Sen sov hon inte förrän i bilen när vi hämtade garderoberna vid 15.30. Ca 1h. Sen full fart hela kvällen. Somnade gott vid 22.40!!!
Troligen dags för ändrade rutiner här hemma och på dagis. *phju* hon utvecklas så fort!! Jag hinner inte med i svängarna!! :)

På tal om svängar! suttit o kikat på zumba dans på youtube :) shake and shape! verkar jättekul! Ska nog ta o köpa en cd så jag kan zumba här hemma me dottern.

Nu nattis, imorgon; dottern till dagis, förrådet, träna styrka, ringa ams ang coacher o så hemma syslor.

3 bra saker idag
jag har orkat med dagens slit
Jag har inte brusat upp
jag ringde storasyster

3 tack
att jag är positiv
att jag hanterat dotterns signaler
för umgänget med familjen

/Höstligt Sanna
(power barsen blev gott, recept kommer senare =)

måndag, november 09, 2009

Sussa?

Nähe, inte här inte. Lillmadammen varit vaken rätt länge idag och hållit låda i sitt rum. Vet inte om hon har för mycket energi eller för övertrött eller om det är något som stör henne i rummet. Vi har sjungit, läst saga, lyssnat på bäbä o killat på näsan o vaggat. I tron att hon somnat lämnar vi rummet (efter ca 20min). Efter 20min i ensamhet så har hon klivit upp och hoppar för glatta livet i sängen och leker med alla saker hon har där. Har låtit henne stöka för sig själv i en halvtimme men hon verkade inte tröttare utav det. Än en gång nynna, vagga, killa på näsan. Hon åmar sig som en ål och vill upp o hoppa i sängen.
Stänger av stereon, säger Natti natti och stoppar om henne och sitter med henne i 10min i mörka rummet. Andetagen blir lite tyngre. Lämnar henne i tron om att hon somnat.
Efter 20 min så hör jag hur hon byter skiva i stereon!! Hon ville lyssna på bamse! *phju*
och hoppa i sängen.

Nå, nu vid halv 11 så somnade hon. Varit vaken sen halv 2!!!
Vid väckning av henne imorgon kommer hon vara såååååå sur! Eget fel och det blir inget NallePhu/Lucky Luke eller Mumin för henne imorgon. Hjälper inte det så är det nya sovrutiner som gäller.

Annars idag: ringt ang jobbcoacher. Fått prata med 3 utav de 5 som jag valt ut. Alla 3 verkade intressanta. Imorgon ringa de sista 2 igen och om de inte svarar då heller så får jag välja 1 utav de första 3.
Har skrivit på en jobb ansökan. Varför ska det vara så svårt??
Rensat i garaget och fyllt bilen inför soptipp imorgon.
Tvättat 1 maskin
Lekt o busat me lilla madammen
Letat jobb på nätet
Fikat och pratat massor med N som kom på besök
Bakat powerbars :) om de blir goda så kommer recept senare
Strax lite mental avslappning

Imorgon: vibratorträning, slänga skräp, ringa coacher, skriva ansökan
*phju* mycket som skall hinnas med på dagarna..

3 bra saker
Fick besök av en god vän
Har inte blivit arg
Skrivit ansökan

3 tack
Tack för den goda räkwoken
Tack för att jag orkat med denna dag
Tack för att jag vågar släppa taget om vissa saker

Stora Blåsiga Kramar
/Mamma trötter

fredag, november 06, 2009

Regn o blåsig dag

Jag och dottern tvättat golv och varit på invigning och handlat i mataffären idag. Vi har haft sån extrem tur att det inte regnat en enda droppe när vi varit ute :)
Jag är lite deppad över min att min rökminskning inte funkar. Ska ringa coach på måndag o höra om råd. Måste köra mer mental träning!!

Helgens göromål: rensa! slänga skräp!

Rätt tom i bollen så här sent på natta. Dags o knyta sig.

3 bra saker idag
tvättat golv
lekt me dottern
postat moffas farsdagspresent

3 tack idag
tack för god mat
tack för en bra dag
tack för att jag sluppit ha ont

Kramz till er alla
/Sanna
(uppdaterade mått)

söndag, november 01, 2009

November

så härligt! Snart jul!! :) ok, jag är positiv till vädret men ändå så har jag knappt satt min fot utanför dörren i helgen. Ikväll en runda ner för backen till soptunnorna med dottern o sen städa lite i garaget.
Är lite låg pga morgondagen då jag ej har nått jobb att gå till. Missar igen den sociala biten i livet men får se vad ams har att erbjuda.
Funderar lite på praktik i en annan bransch men känner mig osäker och vilsen som vanligt.

Under veckan ska jag ta det lungt o ska inte stressa upp mig för det som händer. Ska njuta av vardagen och LE åt förändringarna som kommer. Speciellt löven som faller så jag får börja KRATTA :)

Halvfart går bra. Dock lite beslutsångest över vad jag ska äta, kyckling eller fisk som protein. Nå, idag blev det fisk-dag :) Gott!! och så kul att experimentera med alla grönsaker :) hmm kan jag räkna vitkål som både varm och kall grönsak?? *hihi* kylen/frysen full med grönsaker! och det är bara mitt!! synd att inte dottern får i sig något ännu av det goda. Pappa försöker jag smyga lite fint med men han upptäcker det allt för lätt *s*
Jag skulle tagit måtten idag men tar det imorgon istället. Vikt kommer jag ta på tisdag. Då har jag gått på halvfart 2 veckor (tidigare helfart i nästan 7 veckor (-2dar) och så nu halvfart sen den 21a)

3 bra saker jag gjort idag
Kåldolmar med kidneybönor och makrill (supergott! istället för köttfärs)
Kvällspromenad med dottern
Filade fötterna

3 tack
Tack för en skön dag
Tack för lugnet
Tack för den glada känslan jag har i kroppen (allt ordnar sig)

Tankar går till kära D och familj. Mina mamma känslor sörjer och hoppas allt går bättre för er. Dunderhåning till er!

Nu nattinatti
PoK

*do you remember the sweet september and the leaf that fell in november*