onsdag, september 30, 2009

Så skönt

att vara tillbaka till verkligheten igen :)
På jobbet flöt allt bra o skönt att få jobba igen.
Vid lunch tog jag en promenad till apoteket och inskaffade mig munsprayen!! Ska börja på fredag kväll :) och sen köra på.
Lite stressigt efter jobbet, hävade i mig halv middag och gick sen snabbt till bilen. Magen krämpade lite men väl vid fotvården fick jag pusta ut och sen bli ompysslad om arma fötterna. Efteråt känns det som att gå på mjuka kuddar!! Sååååå sköööönt!! Nästa gång inbokad i december.
Sen hem o äta resten av middagen. Var inte så hungrig när jag väl var hemma.
Jag var sur över att komma hem o se att inget är städat o då mådde jag skit! Nå, då var det dags för damsugaren istället för att gorma av ilska (tur att inte karln var hemma!)
O såååå skönt det var att damsuga och släppa fri ilskan på alla gruskorn!!! Befriande!! ;D
Snabbt var det damsuget o sen var jag rejält hungrig. Åt sen resten av middagen o så kom far o dotter hem oxå (de varit o ätit ungspannkaka hos farmor ;D)
Nu är magen lite i uppror då jag stressat och inte hållit mattiderna. Men, så är livet. Inte alltid jag kan planera allt o så blir det lite stressigt o dant.
Nu gå o dofta på det underbara baket i köket! Sverigelimpa :)

3 bra saker jag gjort idag
- jag tog tag i damsugningen
- jag bakat god doftande bröd till min kära sambo o dottern
- Jag sa till dottern att jag älskar henne

Natti natti gott folk :)

måndag, september 28, 2009

och så ..

fortsätter dåligheterna. Nå, upp me tuppen o in i duschen, tänkte, ja idag kommer jag iväg till jobbet! :)
På med kläderna o .. svajigt!
Nå, int så farligt kanske... magen krämpar lite...
Packa väskan o borsta håret på dottern och sen iväg till dagis. Pappa körde som tur var så slapp jag tänka på det. In till dagis med dottern o puss o hej o vinke vink o så till bilen.. .. svajigt!!
Flimmer för ögonen! ok,, detta var inte bra.
Sätter mig i bilen, vi kör iväg, efter 4 svänga är jag färdig för att spy! blääk. Ok, jag åker inte till jobbet såhär. Usch o fy! höll mig för att spy (som jag alltid gör) och blundade hela vägen hem.. in o lägga sig på sängen igen o ta det lugnt. Fy fy fy!!
Nå, så har dagen gått o jag legat o tittat i taket, sorterat pärlor (terapiarbete)

Jag hoppas på en lättare dag imorgon :) hoppet finns!!

Lycka är när livet leker
Njutning kommer när livet sjunger
Hopp finns då livet drömmer
Kärlek är livet

söndag, september 27, 2009

Och illamåendet fortsätter

4 dan idag då jag mår jätteilla. Vaknade gott o ville inte upp men sen börja dottern skrika så då var det bara upp upp upp. Och sen sitta ner. Svajade förfärligt i skallen o kroppen skakade lätt. Fasiken inte en dag till! Sambon kände sig dålig han med. Något som går? eller bara tillfällighet?

Jorå, hela dagen har varit svajig så fort jag böjt mig ner, stått en längre tid (10min) och illamåendet vill inte ge sig. Vad är det som felar? Är detta pga M-veckan eller är något annat på tok? huja, helst inte det senare alternativet.
Nå, ska ringa 1177 imorgon o höra om lite råd.

Vi tog en promenad i alla fall i eftermiddags (till brevlådan/tomten o tebax) Fick träningsvärk(mjölksyra) i vaderna när det blev lite uppförsbacke!! Uj uj, är kroppen så slutkörd nu?
Våran backe upp till huset fick jag Backa upp så inte vaderna skulle göra för ont. Sen försöka leka lite med dottern vid sandlådan men tji fick jag. Höll på att svimma, tur att jag han sätta mig ner innan ögonen slocknade för några sekunder.
Tråkigt!!! och jätteledsamt! Fattar inte varför jag mår såhär.. pga dieten? pga M-veckan? pga Myomen? svinflunsan?
jobbigt o tänka o så extremt jobbigt att ta alla piller. Ett piller kvar o ta ikväll (järntabletten) den äckligaste och största av alla, men, nog den som håller mig ihop just nu.

Nehe, nog med tråkigheter.
Glad nyhet! Dottern gick själv in på toa o fick ner blöjan halvvägs =D o sen ropade hon på mamma o sa *mamma titta bajs* Thihihi! Hon är så roooolig!! *s*
o så borstade hon tänderna rätt ordentligt ikväll. Stora tösen!! :)

Snart natta o se om jag kommer till jobbet imorgon.
Kramarz

lördag, september 26, 2009

Sorgbearbetning

Hej ho, ok jag haft en helve.. isk helg hittils. Lågt blodvärde men tror järntabletterna hjälpt så jag kan åtminståne sitta upp.

Dagen har gått åt att samla ihop en avskedsdikt till min kära vän som jag snart ska lämna för gott. 6 December är jag rökfri. Dock är vägen dit extreeeemt jobbigt! Det här med att låta bli o äta är en grej men .. att låta bli en .. vän? ok lite o ta i men ja.. det är som en vän för mig. Den har flyttat med dit jag har flyttat :) o alltid funnits tillhands.
NÅ, nu får det vara nog. Jag ska vara en icke rökande mamma! :) (det lät härligt!)
Nu nattinatti! Kramarzzzz

På modersmål
Ystävääni arvostan, siksi tätä kirjoitan. Kiitos sulle ystävä, mulle olet ollut tosi ystävä. Ystävyys on iso juttu ja mulle tuttu juttu.
Hän mua auttaa, kantaa huolta, ymmärtää ja tukee, luottaa.

Vierelläs pysyy, kun muut väsyy.

Joka ymmärtää ja kun usko elämään pettää ja näen vain pelkkää pimeää,
On ystävä se, joka tuo valon pimeyteen ja opastaa.
Nyt on aika lähteä uudelle erälle, olen löytänyt toisen maineen.

Elämä jatkuu eteenpäin ilman sinun ollessa vierellään
. Surullista ja sielu hippasen murtunut
Tarvitsen sanoa kiitos ja tervehtiä uutta elämää ilman savukkeita.


På hemma mål
Till vännen jag håller kär
i ur o skur har du hållt mig här
vaken, sur, ledsen och arg
du har alltid hållt mig varm
Nu är det dags för nya tider
Hälsan är fallande och jag lider

Hur mycket jag än kommer böna o ber
så ska jag ej ta några fler
Kommer sakna dig oerhört och till förtret
Jag slutat innan det är försent

Livet fortsätter med språng av hopp
Hjärtat och blodet har funnit tro
Det enda som kommer finnas är kärleken
Behöver säga tack och välkomna nya livet utan rökning

fredag, september 25, 2009

Fredag men inget mys..

uff uff uff vad jag mår dåligt idag. Morgonen vaknade jag med orolig mage. När dottern skulle skjussas till dagis så vågade jag inte riskera något utan karln fick snällt lämna henne.
Ömmar, krämpar o så ett illavarslande flimmer för ögonen.
Ok, m-veckan inge roligt men som jag trodde igår kanske skulle jag få slippa dessa jobbiga dagarna och kunna leva normalt.

Nå, lite hushållsstök o vid 9 höll jag på att svimma av utmattning. Kände mig extremt illamående och som någon dragit ur proppen ur vasken o allt runnit ut. Jag tyckte det var konstigt då jag inte blöder så mycket.
Vilade men hjälpte föga.
Efter lunch bestämde jag mig att det måste vara pga rikligheten i alla fall o tog 2st cyklokapron. Sen legat o vilat för ork finns inte idag.
Jag hoppas det hjälper till eftermiddagen då dottern kommer hem.

uff..

torsdag, september 24, 2009

Osäker men sant

Japp, M-veckan började igår kväll. Seg o väldigt lågt humör på jobbet och kände längtan att krypa under täcket. Men hem till svärmor på kvällen och där, javisst! M-veckan påbörjad! ok.. hmm men..  VAR är smärtorna jag haft 5 dagar innan?? Borta?? För gott??
konfunderad över allt som händer i mig och jag lite lycklig men vågar inte ta ut något i förskott.
Idag kom smärtorna, tvivlet, osäkerheten, ångesten och bara den extrema låga kännslan att inte vilja finnas! Blä, så jag stannade hemma från jobbet. Pallar inte att sitta o vara trevlig idag. Spring på toa. O så iväg o handla dyra Cyklokaparm för att stoppa rikligheten.
Åkte o handlade lite käk åt sambon o frukt åt dottern.
Hemma, konfunderad igen, märkte jag att jag inte alls runnit så mycket! Har det hänt något? Vad är det som är fel nu? eller..   kan ..  dieten? viktnedgången? mindre röka? vara lösningen?
uuuuhhhhh!!! Hopppassssssss att något av detta hjälper så kommer ALLT med M-veckan o BARA bli till det Bättre!!! Yeeeee =oD   (och hoppas myomen inte blir sämre)
Ok, bara att avvakta med Cyklokaparmen då jag är så motsträvig att ta tabletter. Äter ju 6 alvedon dessa dagar så att jag slipper känna om jag får ont *ja, förebyggande syfte*

Annars, rätt så bra med humöret ändå idag. Har inte kommit i luven me sambon eller dottern. Dock i luven med ICA som dragit årsbetalningen utan min vetskap!!! VET hut ICA!

Hade problem att komma iväg till träffen ikväll. Orolig över rinnandet o om jag skulle få smärtorna på mötet då skulle det inte vara trevligt. Men efter middagen tog jag cykeln och cyklade till mötet. Oh! Mitt knä klonkade inte en enda gång! :)  En glädjande känsla. Lite sen till mötet men fick handla maten innan. Smita sen in på mötet o träffa alla andra. Visade kollaget jag gjort tidigare o kände .. stolthet?
Hemmåt, trött, seg o låg igen. Lätt ont i ryggen. Cyklade (med nya lyset) och faktiskt!! jag klarade alla backar hemmåt!!! YeY!!!  (ok, inte sista upp till huset ännu) Ännu en glädjande känsla!
Knät klonkade men inte så farligt denna gång.
Dottern fortfarande vaken o busar för fullt me pappa. In i leken o sen lugna ner lite innan nattis me dottern.
Mår rätt bra, men stannar hemma även imorgon då jag INTE vill hamna i konflikter med någon just nu. Orkar bara inte pressa känslorna så mycket ännu.

Dagens status:
Halv, halv, halv, halv, hel,
1tsk psyllium, många cigg (ingen räkning idag) 4 koppar kaffe,

Med glädje skall vikten o röken försvinna
Att ha och få glädjerus skall alltid finnas

Riemulla kilot lentelee
Iloisuutta mä ihaileen

tisdag, september 22, 2009

Trötter i kropp och fötter

Busat en hel del med dottern ikväll :) Tyvär så kände jag att jag svajade så fort jag böjde mig ner o sen reste mig. Ett till tecken på att jag har M-veckan, blodtrycksfall eller nått sånt. Känner mig matt o hängig direkt efter att jag busat lite extra. Tråkigt!
Känner att blodet drar ihop sig till magområdet. Ögonen gröna och håret fluffigare. Japp, det är helt säkert M-veckan på G! uff, hoppas jag slipper de hemska smärtorna.

Dottern har fortfarande problem att äta riktig mat.Välling, glass, frukt går bra. Vi vet nu vad som spökar, tänder!!! i överkäken så kommer det 2 st kindtänder. Vi hoppas de är de sista. Sen är det bara att tugga på :)

Strax gå o sova, men först... status:
12 cigg, 3 koppar kaffe, 0 the, 1 kopp psyllium, ca 5 l vatten.
Morgongymnastik, 20 min promenad till o från jobbet, lekt med dottern, 15 min avslappning på jobbet :) (de var lite mysko o sätta sig vid datorn o göra rörelserna men sååå skönt!!)

Hyvää yötä ja natti natti
päivän jälkeen loppu ja tatti
unelmien mailmaan kohta saavun
haluaisin nukkua amuun

God natt och sov gott
Dagen med smärtor har gått
till drömmarnas värld snart jag flyr
skulle vilja sova tills morgonen gryr

M som i Mardrömsveckan!!!

Jaha, så har det börjat.
Väcktes inatt vid 2 när dottern ville kissa (har blivit lite av rutin nu) helt ok då hade jag ändå 4 timmar kvar att sova :) mmmm
Men så blev det inte!!! Vaknade kallsvettig, gråtfärdig och med hemsk mardröm flimrande i hjärnan. Fick inte bort den hur jag än försökte tänka på annat. Tog en rök, toa men nä.
Hemskt!!
Gick o la mig igen o försökte skingra tankarna och andas lugnt. Tror jag somnad en kort sekund.. innan dottern igen väckte mig vid 5. Nappen hamnat under nacken.
Tebax till sängen o försöka sova.. 1 h!! ok, tog ut lite sovmorgon och steg inte upp förrän 6.30
Ledsen o låg o mardrömsbilderna hägrade kvar i sovhjärnan.
Börjar känna lite bökigt i magen (M-veckan kanske) får se om det blir lika illa som förra månaden.
Var tidig till jobbet (7.45) då dottern hemma me pappa även idag.

Nu börjar jag känna av tröttheten. Stilla kommer de krypande små knopplorna som sprider sig sakta längst ryggen o till ögonlocken.
Har även lagt om kosten idag så nu ska jag köra som första veckan, halv (innan jobbet), halv halv, halv, hel (sista vid middagen).
Änsålänge har magen Inte kurrat :) och jag är inte lika trött som förra veckan (mer sliten)
Druckigt ca 3l vatten idag och påbörjat min 4e flaska.

Snart hemfärd.

måndag, september 21, 2009

sååå,,

nu fått in räknaren, layout fixat o sånt.

Funderar om jag ska fixa lite bra musik oxå. Ska leta lite till :)

Jättetrötter idag. Inne på min 2 flaska vatten idag (1liters) har gått trögt med vatten de senaste veckan. Tror jag behöver dricka mina 6liter för känna piggheten som första veckan. Eller så är det luftomställning/kroppsomställning (ingen aning)
Väntar med spänning på brev från testerna.

Nu jobba hårt ett tag till o sen hem till sambo o dottern (som varit hemma sjuk idag)

Kramz

hmm

sitter o leker med bloggen lite. Får inte riktigt som jag vill, men ska undersöka o leta lite info.
Nu frukost!
.....

söndag, september 20, 2009

Familjedag

är som vanligt på en söndag. Vi fick besök av farmor, farfar o farbror joakim :) oj vad det blev fart i huset.
Sen på kvällen till dem o äta lite gott.

Nu helt slut. Värker extremt i fötter, ben, armar, rygg.
Har gjort extremt mycket idag och det känns skönt! :)
Dock i all virrvarr har jag glömt bort hur många måltider jag ätit idag... var det hel, halv, halv, hel? eller halv, halv, halv, hel?? snurrigt!! men nåja, en halv kan väl int skada om jag missat? Vill dock inte ta för mycket.
Nå, nu dags för bingen. Super Jätte Trötter!! zzzzzzz

Natti natti gott folk.
Hjärnan utarbetad som en tom holk.
Sova gott i sköna säng
Drömma bort om en doftande sommaräng.

lördag, september 19, 2009

Bomässa

och hade fixat fribiljetter :)
Roligt o strosa runt o prata med personer jag sett tidigare. Händer liksom inte så ofta för mig.
När väl flisan inte ville vara snäll så gick vi och strosade lite ut på holme o sen hemmåt.
Hemma doftade det nybakt bröd (mmmmmm såååå gott.. det doftar)
Vila fötterna o råkad somna. Sambon väckte mig efter en 30min. Kände mig pigg o utvilad.
Mys o gos
Sen upp o fixa degen (frallor till sambon) o så pizza (till sambon) o så makaronipudding (till sambo o dotter) o så lasagne (till sambon o dottern)
*Phju* slipper jag laga mat resten av veckan ;)
Sen lite lugnt, nattis me dottern och sen det sköna! BASTA! :) såå skönt, men det tog nästan 5-8 minuter innan jag svettades. Kanske pga fettcellerna eller nått sådant. Mår bra och huden känns så mjuk o len.

Dagens status övrigt;
Mat: Hel, halv, hel, halv (sista halvan innan bastun)
14 cigg idag (AJ AJ AJ) , 4 koppar kaffe, 0 the.
Har kommit underfund att jag har ProbLEM att ta det lugnt när jag är mitt i något. Tex i bakandet, jag kan inte sitta o vänta på att det ska bli klart. Otroligt rastlös! och då går jag ut o röker!! så detta beteende måste jag ändra på. Ska testa lägga lite olästa böcker eller sodukos så jag kan lösa dem istället för att röka *smaaart*

Nu dödstrött o fötterna värker som attans nu.

Denna pina är ej lång
Snart kommer D-DAGEN med språng
Den 6 december ska jag dofta gott
då är nämligen ciggaretterna ett minne blott

fredag, september 18, 2009

zzz trött fredag

och rätt stressigt.. som vanligt.
Var till läkaren idag och pratade om dittan o dattan. Mest om magen o dieten. Hon önskade mig lycka till och håller tummarna med att bli rökfri :) kul!
Sen stick i armen o massa prover. Svaren skulle komma nästa vecka. Då får vi se hur jag egenligen mår :) fast jag mår ju SUPER!!!

Nå, nu suttit o läst massa bloggar av andra Xtravaganza medlemmar. Ska länka senare tillfälle.
Jättetrött o lite ledsen på mig själv men ändå tapper att jag vågar erkänna mina brister.
Jag röker
Jag är sugen på chips
Jag är rastlös
Jag vet egenligen inte vad jag vill??? den du... var kom den ifrån? är det min Kreativa sida som börjar hägra igen *s* nå, den ska få utlopp på söndag då jag ska baka igen.

Imorgon traska runt på Bomässa me familjen o njuta av allt som bara höjer min kreativa sida.
Nu sova för jag är jättetrött idag.
Dottern somna för en timme sen.. spring hit o spring dit. Jag får nog min motion av att springa efter henne *haha*

Kramarzzzzzzz
o Super Duper Kramar till vänninnan!! Tänker på dig! Var inte orolig! Du får hjälp och du kommer leva bra sen! :) tänk positivt.

torsdag, september 17, 2009

2 veckor och jag lever!!

Ja, nog har det varit många kommentarer sen jag började. Hur klarar du dig? Äter du verkligen ingenting annat?
Nix, äter inget annat än min soppor, shake, psylliumfrön, kaffe, the, vatten o Omega3 + alla värktabletter. Klarar mig bra! Jättebra!! Självklart vill jag smaka på allt! o ja, visst har det varit nära när dottern vill att mamma ska smaka. Men tänkt! jag sparar på att inte få hennes basilusker så mycket nu :) kanske slipper vi alla förkylningar (hoppfull)

Trött o sliten efter denna vecka. Måste få sova ut i helgen o inte behöva stressa som jag gör.
En aning nyfiken på morgonens läkarbesök. Inte lätt o få tid i dessa tider. De vill helst inte ha dit friska människor just nu o heller ej de med förkylning. Knepigt läge?? Vart ska man gå om jag är sjuk o behöver lättare vård? akuten? sitta där i 5-8 timmar innan de kan kolla om man har någon bacill eller virus? oohh trevligt. ja ja.. Jag hoppas jag slipper utnyttja sjukvården så mycket snart!

Jättetrevligt på träffen idag. Många som kör helfart och några halvfart. Kul o höra hur de lägger upp maten. Jag tror jag kommer få det jättesvårt (tror jag) men.. en dag i taget.

Dagens schema, kortversion
Morgonstök (gymma lite, dusch, kaffe, röka, dagis, promenad, jobbet) Stressad som vanligt.
Frukost, halv portion varm soppa (9.15) lite för mättande dock.
Lunch, helportion varm soppa (12.00) strosa lite på gågatan o kika på Simsalabim :) såååå kreativa tankar som kommer när jag går förbi där !!! Kul! vill göra massor! men .. jag hinner inte. (en tanke jag måste få bort)
Hemmåt, lite sent från jobbet (17.10) ner till bilen (magmusklerna jobbar nästan hårdare nerför än uppför :)) hem och koka upp vatten till middagen. Fixa disken.
Sambon o dottern borta hos farmor på torsdagar o umgås.
Middag, helportion varm soppa (17.30)
Ser att det inte finns nå bröd. Slänger ner ingredienser i bakmaskinen o startar. Packar påsen med vatten o min Xtrabok o så iväg me cykeln till träffen.
Flåsade rejält efter sista backen :) ha ha.. snacka om dålig kondis!! *Phju* skönt
Hemmåt, o så börjar knät igen. Knak, Knak, Knak, Knak! o hälsporren ville inte vara med längre ikväll (nålstrålande ända upp i ryggen)
Toaleett!! kissnööödig! *phjuuu*
Sambon o dottern kommer hem. Leka lite me dottern, få henne borsta tänderna, byta till nattis, lulla o så natti natti. *stön* jag måste äta!!!
Kvällis, halvportion blåbär! magen sluta kurra på en gång :) (21.00)
Kaffe o så sitta vi datorn o kolla läget.
Dags för avslappning o psyllium.

Imorgon FREDAG!!! :) ooo sen får jag sova..
Attans.. jag måste kolla brödet!! *yey* doften är som en vårvinds-smekning för smaklökarna :) helt underbart. Synd att jag inte kan/vill smaka, men jag hinner lära mig så kanske jag kan baka VARJE dag sen :) ska testa GI bröd nästa vecka.
Natti natti

Dagarna går i flygande fläng
Ute flyger gässen över grannens äng
Färgerna skimrar vackert i skogen
Snart är även päronen mogen

onsdag, september 16, 2009

Mitt i veckan

Solen strålar och himlen blommar av vita böljiga moln :)
Men vad spanar jag? ju, nästan frost på marken! 4 grader ute!!!! Shit! stackars tomater. Huwa va kallt redan. Nå det är ju mitt i september. Dags o börja tänka på varmare kläder till dottern oxå.

Dagens schema
Drog lite ut på morgonen i sängen då jag inte ville upp i morse. Dottern skrek igen vid 3.30 *Maaammmaaa*naaappeeeen* ok. bara upp o ge nappen. Jag var väldigt trött på morgonen. Körde lite gymnastik (sträcka ben, fötter, bäckenlyft o benlyft) In i duschen. Ojja över tårna som är så fint inpaketerade. Kaffe röka. Klä på. Fixa tårna.
Här börja jag nästan gråta igen. Tå jäke.. har sån söndrig hud nu att det bara är blod över allt. Jobbigt o ont. Tog lite tid innan jag kunde tejpa o sätta på strumpan.
Oh, sen som vanligt. Iväg först vid halv8. Allt frid o fröjd :)
Byta bil.
Andra bilen startar inte! jo, andra försöket, näe, den la av. 3e ok nu då? näe. 4e ?nix. Motorn dog igen. Stänger av ac o radio. Motorn startar o håller tomgång. Jey, nu bara ännu mera sen!!!! Fort in till stan, yes! jag hittar en parkering 3 meter närmare jobbet än vanligt (ca 10min uppförsbacke) *ha ha* ok, BARA 10 min sen till jobbet ;) *ironiskt*
Nå, imorgon en bättre dag. Ska lägga mig senast 23.00!!

Frukost, halvportion varm soppa (9.15)
röka
Lunch, promenad till apoteket, helportion varm soppa (12.30)
röka
röka
fika utan att röka (de andra åt mumsig glass o fruktsallad)
Sen väl hemgång, lite sen från jobbet (17.15) kompensation för morgonen kanske??
Trött o matt i knoppen. Stackars vän som fått värsta chocken! Stora kramar till dig!
Iväg o handla nästa veckas mat (min mat) o ta vikten.
Väl hemma, helportion varm soppa (18.30)
Kaffe, rök o prata me mamma. Började även plocka o dona och tänka! Nej jag måste damsuga!
Efter samtalet, damsuga. Sen nattis me dottern (hon brukar somna o hålla min hand *sööött*)
Data, kolla läget, tänka på vännen.
Prata me lillesyrran om saker o ting.
Strax natti natti för mig!

Status: tåjäkllsldasldjaösjadlsjlaj *förbannad på att det gör ont* hoppas på en bättre morgondag. 12 cigg idag, 3 koppar kaffe, 0 the, 1tsk psylliumfrön

Ok, ... nu har jag hållt er på spinn länge nog :)
Vikten var -6kg!!!! *WWWOOOWWW* jepp jepp, detta går ju som smort! Imorgon planera in 2 ordentliga träningspass i veckan. Sen är det bara att fortsätta :)

Kämpa på!
Många bäckar små!
Full fart i Formel1
Snart är kroppen fri från FETT! :)

tisdag, september 15, 2009

Sköna dag!

Not! tån gör sablans ont och jag glömde alsolspriten hemma. Ingen lust att traska till apoteket heller. Nå, får vårda tån nu i kväll istället. Skönt vore att bli av med dessa återkommande joxbesvär.. *suck*

Dagens schema,
gymnastik i sängen innan uppklivning,
Morgonstök
Kaffe, rök, dagis, åka till jobbet, promenera upp för backarna (ca 60% lutning)
o så märker jag att jag är som VAnligt sen till jobbet (10min) *suck*
Jobba på
röka några få
Dagis ringer o oroar sig över dottern som är slö o hängig. Om hon behöver sova så låt henne sova. Kan vara tänder eller så har hon varit uppe inatt o lekt i sängen.
jobba på
promenera ner till bilen o så hem
Trött o hängig
Fixar maten till mig, dottern bråkar ang sin mat (som vanligt) och vill heller ej ha välling. Pappa stekte potatisplättar :) Doftade såååååå GooooooooTTTT!! mmmmmmm
Sen stök o bök o lek o skoj o så händer det. Dottern bajsar.. 2 ggn på kvällen! (i blöjan) ingen fara på taket alltså utan hon dock bara varit bajsnödig. Rätt hård i magen. Undrar fortfarande om det kan vara mjölken.
Sen plocka o leka o Baka en fransk limpa :)
Sen natti natti för dottern o så sitta o chatta lite me familjen :) nästan alla online ikväll *s*
Lite muskulär avslappning,
psyliumfrö dags,
o så nattis för trötta mamma. *Phju* mycket gjort idag.

Status: 13cigg idag (imorgon ner till 12), 3 koppar kaffe, 0 the.
Lekt, promenerat, bakat, nattat
Nehe, nu dags för sova.
Natti natti

måndag, september 14, 2009

Tror jag skippar o skriva allt..

Blir så himlans mycket att läsa sen :)

Nå, söndagen..
Maten, Eftersom vi åkte till farmor/farfar så åt dottern o sambon mat där. Ack jag glömde middagen hemma så jag fick åka tebax o hämta en påse.
Halv, halv,halv, hel, halv
Magen kurrade fortfarande vid läggdags. Stortåna ömmade extremt.
13 cigg, 3koppar kaffe, 0 the.
Trött o seg men ändå orkade jag leka med dottern :) (åka kana på farmors trapp =)

Måndag!!
Jättetrött, vaknade 5.20 o va jätttttte kissnödig!! Var tvungen att gå upp o sen tyckte jag inte de va nå mening o lägga sig igen.
Tog en cigg, tränade lite rodd (10min) o så hoppa i duschen.
Han hjälpa pappa med både vällingen och påklädningen av dottern *yey*
Promenad upp för backarna till jobbet.. skönt! men tårna Aj AJ
Maten, halv, halv, halv, hel, halv
Trött hela dagen, så ont i tårna. Skönt nu då jag fick en akut-tid och naglarna fixade :) skall dock tebax den 30e för den sköna slipningen av häl o insmörjning.
Sen hem o äta o undertiden somnade dottern. Åkte och handlade själv veckomaten.

Status: Cigg 13, 3 koppar kaffe, 0 the, 1msk psylliumfrön i 2 dl vatten.
Trött, lite irriterad. SÅÅÅÅ Sugen på all mat! det doftar riktigt gott!!
Strax nattis från dieterskan

Kämpa på
Målet skall jag nå
Full fart i Formel 1
Livet skall levas lätt

Kramz

Lördagens rapport

Dagen börjar gott med dotterns skrik, Maaaammaaa, maaaammaaa :) trodde hon ville kissa men näe.. hon ville bara leka och ville ha uppmärksamhet.
Frukost, helportion.
Nu doftade det nybakt bröd :) hade testat timerfunktionen på bakmaskinen och den funkar som den skall.
Hushållsstök (tvätta, plocka, städa)
Sen blev dottern gnällig och vi bestämde gå till lekparken. Pappa stannade hemma för att få sig lite lugn o ro (han hade redan ont i fötterna efter fredagens promenad)
Stå och ta det lugnt medans dottern klättrar upp o åker ner för rutchkanan :)
(rätt jobbigt när dottern säger, Nej mamma, inte röra, inte hjälpa mig)
Sen efter ca 40min så börjar det bli farligt. Dottern snubblar o tänker inte sig för vad hon gör eller vart hon går. Dags o gå hem o sova. Inte populärt! Nå, lite plommon pallning på vägen gjorde susen.
Hemma sen så satte hon sig på soffan med pappa o somnade efter 2 minuter!! :) vilken trötter!
Lunch, halvportion
Vila fötterna (somnade ett tag + gos me sambon)
Iväg o tanka bilen o köpte faktiskt en Loka skogsbär (utan socker o kolhydrater) smakade bara vatten o salt.. blä
Bilträff på rosenholm. Kul o se intresserade men när vi sen skulle cruisa till Ronneby.. då tog vi fel väg (följde efter 2 andra bilar) in mot stan. Nå, vi cruisade där lite o sen till Ronneby o leta efter de andra.. eh. vi hamnade på Kårön :)
Jättefin gästbåtshamn med gratis toaletter
Hemmåt till middagen
Egen marinerade grillade revben till sambon, korv till dottern o svampsoppa till mig.
Gud vad jag led!!! Doften av grillat kött!! o så den goda marinaden!!! *phju* det var jobbigt för smaklökarna o hålla sig i styr.
Sen vila magen, kaffe o sen packa lite inför kvällen.
Åktur in till stan och till sommarens sista cruising! :) massor av bilar o folk. Mer än förra året.
Strosade runt på kullerstenarna till halv 11 o sen blev dottern lite väl gnällig.
Hemåt o dottern somnade i bilen.
Ett par cigg o sen läggdags för mig oxå.

12cigg, 3 koppar kaffe, 0kopp the
Status rätt bra men suget kommer rätt ofta ändå. I alla fall på grillat, godis och chips.
Ont i stortån (nageltrång) och hälsporren, samt allmänt ömma fötter efter allt gående.
Natti natti

fredag, september 11, 2009

Fredagsmys :)

ok, har hört låten säkert 10x10ggr idag! sätter sig i hjärnan.
Dottern skrek "Maaaaammmaaaa" Kiiiissaaa" Maaammmaaa" klockan 4.30 imorse!! Phju, nå, bara traska upp o låta henne gå på potta. Fast inte gjorde hon något där inte. Men kul att hon vill gå i alla fall. Kanske kan vi snart låta henne vara utan blöja.

Var fortfarande ledsen när jag sen vaknade men väl efter promenaden till jobbet så gick det över. Tack P3 för att ni gör dagen lättare att uthärda!!! :)

Dagens:
Blåbärssoppa, helportion (9.30)
Svampsoppa, halvportion (12.15) ej micrad denna gång (kände ingen skillnad)
Magen kurra
chockladtoffe, halvportion (15.15)
Kycklingsoppa, halvportion (17.50) ej micrad
Magen kurra
Chockladtoffe, halvportion (21.00)

ca 6liter vatten + 15cigg idag + 2 koppar kaffe + 1kopp the
Ont i hälen o EXTREMT ont i stortån (nageltrång) Ringde fotvården men ännu inget svar. Har dock tid 30e men aaahhh kan inte vänta 2 veckor till. Måste fixas!! NU!!
Strax sova då jag känner mig helt färdig.

torsdag, september 10, 2009

1a grupp träffen

Och som vanligt är jag sist in i lokalen!!! :(
Sätter mig i en rätt obekväm stol, känner att jag behöver dricka men vill inte gå ut igen. Nåå, jag härdar ut o träffen går igång.

Efter träffen var nog alla lite medtagna ( suttit nästan 1,5h) o jag tyckte de flesta var lite sura? trötta sannerligen. Hur ledsen som helst nu på kvällen. Inge vidare träff att jag INTE fick väga mig på vågen! *snyft* jag som såg fram emot o få slänga min våg. Nähe! *sur o ledsen*
Väl nu hemma har jag tagit måttbanden. Ingen rolig syn där heller..

Dagens gång
Morgonstök me dusch och kaffe o rök
(observera, ingen rök innan dusch :))
Åka jobbet
Promenera de 10min uppför de branta backarna :) flåset kom igång
Jobba
Blåbärsshake, frukost, helportion (9.00)
Jätteuppsvullen i magen o mätt (som efter en rejäl köttmåltid)
Röka
Jobba
Jätteröksugen vid 11
Röka (12.00)
Magen kurrar
Svampsoppa, lunch, halvportion (12.00)
(micrad i ca30sek)
röka
jobba
Magen kurrar
Chokladshake, mellis, halvportion (15.15)
Jobba
röka
Jobba
Promenera tebax till bilen, 10 min nerförsbackarna. Ont i hälsporren! aj aj
Känner dock att magmusklerna får jobba lite extra i nerförsbackar :)

Status:
Rätt bra dag annars förutom känslan nu på kvällen efter träffen. Ufanförskap, ingen förtroende, ingen pålitlighet, ingen glädje, gråten är i ögonvrån!
13,5 cigg + 2 koppar kaffe + 1 kopp the (med linfrö)

Nu sista ciggen för idag och sen natti natti.... Ny xtravaganza vecka imorgon!!

onsdag, september 09, 2009

Dagen före kollen

Oh vad jag är nervös inför morgondagens träff o så ska jag kolla vikten :)
min våg här hemma vågar jag absolut inte lita på.. (springer iväg o kollar..) 107.. Alltså har jag gått ner o så upp igen! Skum våg!
Nå, jag litar inte på den och ska efter imorgon slänga ut den om den visar alldeles åt H.. ötet :))

Dagens schema
Morgonstök (dusch, kläpå, kaffe + röka)
Jobba
Magen knorrar
Frukost med Blåbärsshake, helportion (9.00)
Röka (9.20)
Jobba
Extremt röksugen vid 11. Höll på att röka vid 11.30 men så höll jag mig till EFTER lunchen :)
Lunch, Grönsakssoppa, halvportion, (12.00)
micrad i ca 39 sek (vet ej om det är så bra)
Röka!!!
Jobba
Röka igen vid 14.15
Jordgubbsshake, halvportion (16.15)
Jobba
Hem
Svampsoppa, halvportion (18.00)
Cykeltur till xtravaganca centret med dottern :) Klarade ALLA uppförsbackar!!! :) och inte så värst flåsig när väl framme. Dock problem med höger knä som klonkar varje gång jag trycker ner pedalen. Och så var jag tvungen att promenera hem för jag orkade inte backarna sen. Men men, skönt o röra på sig.
Dottern nattis (21.00)
Chokladshake, halvportion (21.40)

Status: 13,5 cigg idag, 3 koppar kaffe, 0 the o så nära 6 liter vatten (spetsat med citronklyftor)
Magen kurrar lite nu på kvällen. Ska dricka ett par glas till innan läggdags.
Mår rätt bra, blivit trött dessa 2 senaste dagarna efter 22. Foten gör rätt ont (hälsporren) och magen ömmar lite här o var. (fett förbränning?)
EXTREMT nervöst inför imorgon o vägning o sånt. Fortfarande rädd att jag måste avbryta Helfarten innan delmålet pga kommande ms-period joxet. Nå, efter det kan jag köra 2 veckor till eller göra om maten.

Nu gurgla flour o så i med bettskenan o tugga sig till sömns :)

tisdag, september 08, 2009

Trött o sliten

Sitter nästan o sover när jag skriver detta så det blir endast en kort dagsbeskrivning.

zzzzzzzzz
Vaknade
Duschade
Tog kaffe + 2 cigg
Skjuss till jobbet
Ordnade frukosten
Magen kurrar
Blåbärsshake, helportion, (9.30)
röka
jobba
röka
Lunch, Kycklingsoppa, halvportion och uppvärmd en aning för mycket i micro, (12.15)
röka
jobba
röka
jobba
Chokladshake, halvportion, uppvärmd i micro (16.00)
röka
Blir hämtad från Jobbet (17.00)
röka
Åka handla mat me familjen
röka
packa upp maten
Trött, hängig, magen kurrar, låg motivation
Äta helportion Sparrissoppa (18.30)
Trött
Kaffe + röka

Nehe, nu stänger vi butiken idag o så återkommer jag imorgon med nya friska andetag.
Sugen är jag men klarar mig bra från mat.
13 cigg, 2 koppar kaffe, 0 the

måndag, september 07, 2009

Dag 4

Var tvungen o ringa o höra hur BRA man ska må när Ketos-fasen inträffar. Svaret var att man kan må riktigt dåligt eller inget speciellt. Ok, jag känner inget ännu.. men kanske tar jag lyckan i förskott :)

Dagens schema o mat
Kaffe+ röka
Åka till Jobbet (rökte)
Rask promenad från bilen till jobbet (ca 600m inkl uppförsbackar)
magen kurrar
Persikashake, helportion, (9.30)
Wow! Flashback till finlandsfärjorna :) ok, har druckit rätt mycke sprit förut *s*
Lite syrlig i smak men god och inte alls så farligt.
Arbeta (sittandes vid datorn)
Röka
Magen kurrar
Röka
Grönsakssoppa, halvportion (12.15)
Röka
Arbeta
Röka
Arbeta
Magen kurrar (15.30)
Chokladshake, halvportion (16.15)
God men lite för klumpaktig för att smaka supert. Magen knorrade så förfärligt. Troligen för lång stint emellan.
Arbete
Åka hem, röka
Kaffe röka
Kycklingsoppa, halvportion (18.05)
röka
Titta på tv
Baka bröd i maskin
Jordgubbsshake, halvportion (21.30)
Kaffe, röka
Data

Cigaretter 13st(blir nog +1 idag), ca 6liter vatten, 3koppar kaffe, 0 koppar the.
Känner saltsmak i munnen nästan hela tiden och dålig andedräkt! japp!!!

Nu har jag smakat på alla smaker utom vanilj som jag valde bort. Tror jag ska ta en sådan påse på torsdag då jag ska på första gruppmötet.
Lite orolig inför nästa ms-vecka då jag kanske måste ta mediciner för smärtorna (muskelknut-myom) o så Cyklokap.. för rikligheten. Kanske blir jag helt rubbad!
Känner mig rätt glad just nu men har varit lite deppiga stunder idag (rastlöshet kanske eller det omedvetna sanningen om min rökning)
Nu natti natti

söndag, september 06, 2009

Dag 3

Oj oj, råkade ställa mig på vågen :) min våg visat 110 tidigare och nu, 106!!!!! VA! på 3 dagar!!! nå, som sagt, litar INTE på min våg! Får se hur det gått på torsdag istället.

Intag-uttag:
Chokladtoffe, halvportion. Suuuuper god! (9.00)
kaffe + ciggaretter
Morgonstök
Chokladtoffe, halvportion, Suuuper gott!! (11.00)
Cyklade iväg med dottern till lekparken. Tog en avstickare upp till kossorna och tittade på när de drack vatten :) sen till lekparken o där lekte Felicia nästan själv (åka kana själv) medans jag städade lite i sanden (plockade bajs o tog bort sand från asfalten) sen gjorde jag bilbana.
Sen började jag bli kissnödig. (OBS! inga cigaretter under utflykten)
Promenad hem, märkte att vi varit borta i över 2 timmar!! :)
Svampsoppa, halvportion, god men väldigt tunn. (14.00)
Kaffe + ciggaretter
Tvätta
Vila med cd-skivan
Ont i fot och höger höftben(bak)
Magen kurrar
Cappuccino, halvportion, inge vidare smak. Smakar träigt och blir mycket klumpar. (16.00)
Städa lite, rensa upp
Svampsoppa, halvportion, god men tunn. 18.30)
Badade Felicia (kladdmaja o dum som slängde saft o mat på golvet)
Kaffe + cigaretter
Tittade på tv
Natta Felicia
Sitta vid datorn
Magen kurrar
Cappuccino, halvportion, bläk igen. (22.00)
Magen kurrar fortfarande (1h efter)

Status:
Lite lätt ont i övre magen (högersida), dålig andedräkt, gul beläggning på tungan och ögonen har nu grön färg (som vid ms-veckan).
Ont i foten fortfarande men inga värktabletter tagna.
13 cigaretter idag (räknat), 3koppar kaffe, 1 kopp the.
Ca 6 liter vatten

Dag 2 xtravaganza

(glömde skriva på lördagen)
Blåbärshake, halvportion, gott. Klockan var nog efter 8 då dottern väckte mig.
Kopp kaffe, ciggaretter
tvätta, rensa i krukväxterna
blåbärshake, halvportion, gott. (11.00)
Kopp kaffe,
Städa kök, ordna saker, bakade äppelkaka i maskinen
Magen kurrar (klockan 14.00)
Sparris soppa, helportion, vispad och med hett vatten, god men väldigt tunn (15.00)
Lyssnat på cd-skivan.
Iväg o träffa lillkusin och sen spendera kvällen hos farmor o farfar
Promenad till lekparken med dottern, ca 60min
Ont i foten efter promenaden, Felicia gjorde illa sig på rutchkanan men inget allvarligt mer än själva rädslan (chock)
Åt middag med familjen, (18.30)
Grönsakssoppa, helportion, vispad och sen microuppvärmd. Jättegod! smak av persilja, lök och lite tomat,
Kopp kaffe o cigarett
kl.21 Hem, natta o dona lite
Lägg hungrig och jättesugen på ostbågarna som sambon har!!

Dagen gått väldigt bra, dock lite bekymmer vid middagen, vågade inte göra soppan för tidigt o så visste jag inte hur jag skulle värma soppan. Det blev i micro.
Ca 6liter vatten + 3 koppar kaffe + 1 kopp the + cigaretter (ingen räkningen)

fredag, september 04, 2009

1 dagen på Dieten

Hej o hopp!
Xtravaganza Helfart startade idag,
Blåbär halvportion hemma innan jobbet och sen andra halvan vid 9.30
Smakade rätt gott, typ blåbärs formage
Kyckling soppa, halv portion till lunch kl.12.15
Krämig smak av persilja, inte mycket kycklingsmak
Cappucino, halv portion vid 15. Gjorde med lite varmt vatten och den smakade inte gott.
Väldigt krämig och tjock i konsistensen.
Kyckling soppa, halv portion till middag kl.18.30
Cappucino, halv portion kl.22.15, Gjorde enbart med kallt vatten, smakade inte bättre.
Fortfarande väldigt tjock i konsistensen.

Inget illamående, magen kurrat vid lunch, vid 15 och vid 21.
Druckit ca 5 liter vatten idag *phju* men de 3,5 första på jobbet gick så bra så.
Sugen har jag varit på allt möjligt. Inte bra o se chips på bordet men jag höll mig borta och istället tagit en klunk vatten.
Rökningen går det sämre med. Dock endast 10 cigg idag istället för 17.
Nu lite grönt the och vatten innan läggdags.

Lev livet lättare,njut av nuet och se möjligheter!